ΕΛΛΑΔΑ

Αυτόπτης μάρτυρας στη Χίο: Πώς έγινε το δυστύχημα με τη μπασκέτα

Αυτόπτης μάρτυρας στη Χίο: Πώς έγινε το δυστύχημα με τη μπασκέτα
Politischios.gr/YouTube

Για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασε τη ζωή του ο 19χρονος στη Δασκαλόπετρα της Χίου, όταν καταπλακώθηκε από μπασκέτα ενώ έπαιζε με τους φίλους του, μίλησε αυτόπτης μάρτυρας, ο οποίος έσπευσε στο σημείο της τραγωδίας.

Όπως αναφέρει ο άνδρας, ο οποίος εργάζεται σε εστιατόριο κοντά στο σημείο όπου έγινε το περιστατικό: «έρχεται σε κατάσταση πανικού ένα παλικάρι και φωνάζει αν υπάρχει κάποιος γιατρός, έγινε ατύχημα. Εμείς τρέξαμε και φωνάξαμε αν υπάρχει κάποιος γιατρός ανάμεσα στους πελάτες του μαγαζιού. Υπήρχε μια κυρία που δουλεύει στο νοσοκομείο. Κατευθυνθήκαμε όλοι προς το σημείο και βρήκαμε το παιδί να είναι κάτω πεσμένο σε ένα λουτρό από αίμα. Η κυρία που μέτρησε τους σφυγμούς 19χρονου οι οποίοι ήταν χαμηλοί, κάτι που επιβεβαίωσαν και οι τραυματιοφορείς», αναφέρει και συνεχίζει:

Ο νεαρός είχε χτύπημα στο πίσω μέρος του κεφαλιού και από ότι μας είπαν τα παιδιά που ήταν στο πάρκινγκ, πιο κοντά από εμάς, όταν ακούστηκε το "μπαμ", που έπεσε η μπασκέτα, στο σημείο έσπευσε κόσμος και τη σήκωσε καθώς είχε πλακώσει το παιδί.

Σύμφωνα με τον μάρτυρα, άνθρωποι που ήταν στο σημείο εικάζουν πως το χτύπημα προκλήθηκε από την πτώση στο έδαφος.

Κατά τον ίδιο, τα τελευταία χρόνια δεν έχει δει κανέναν να κάνει κάποια συντήρηση στις μπασκέτες, οι οποίες είναι πολύ παλιές.

Παρά τις προσπάθειες των ιατρών και των νοσηλευτών, ο άτυχος 19χρονος υπέκυψε στα τράυματά του λίγη ώρα αργότερα ενώ είχε ήδη μεταφερθεί στο «Σκυλίτσειο» Νοσοκομείο Χίου για την παροχή πρώτων βοηθειών από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Ο 19χρονος, μόνιμος κάτοικος Αμαρουσίου Αττικής, βρίσκονταν στη Χίο για διακοπές, σύμφωνα με το politischios.gr.

Του μοιραίου περιστατικού, ακολούθησε αυτοψία αλλά και επείγουσα προκαταρτική έρευνα με εντολή της Εισαγγελέως Πρωτοδικών Χίου Σπ. Σταυράτη. Από τα πρώτα στοιχεία προέκυψε ότι το έργο κατασκευάστηκε μάλλον τη διετία 1998 – 2000, χωρίς ωστόσο να έχουν βρεθεί – κάτι που αναμένεται αργότερα- στοιχεία για τον εργολάβο που ανέλαβε την κατασκευή του έργου.

Τι αναφέρει ο δήμαρχος Χίου για το περιστατικό

Σε ό,τι αφορά στην περιοχή, ιδιοκτησιακά φαίνεται ότι μάλλον ανήκει στον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Βροντάδου και ερευνάται πρώτον αν υπήρξε παραχώρηση προς τον Δήμο Χίου και δεύτερον αν ο Ι.Ν. κατήγγειλε τον Δήμο για αυθαίρετη κατασκευή.

Σε κάθε περίπτωση οι φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας μαρτυρούν ότι η ποιότητα της κατασκευής ήταν πρόχειρη, αφού η μπασκέτα ήταν μόλις μερικά εκατοστά μέσα στο έδαφος.

13ffac586808099a5931b77fe5888cec copy

Πηγή: politischios.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ