ΕΛΛΑΔΑ

Ναυτική τραγωδία στο Πόρτο Χέλι: Ο χειριστής του ταχύπλοου δεν είχε καταναλώσει αλκοόλ

Ναυτική τραγωδία στο Πόρτο Χέλι: Ο χειριστής του ταχύπλοου δεν είχε καταναλώσει αλκοόλ
ΙΝΤΙΜΕ/ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ

Ο 44χρονος χειριστής του ταχύπλοου που ενεπλάκη στη ναυτική τραγωδία στο Θυνί Αργολίδας, φαίνεται πως δεν ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, αρνητικό ως προς την κατανάλωση αλκοόλ ήταν το δείγμα αίματος που ελήφθη το Σάββατο το μεσημέρι από τον Γάλλο χειριστή.

Νωρίτερα, ο κατηγορούμενος αφέθηκε ελεύθερος με χρηματική εγγύηση 50.000 ευρώ και παρουσία μία φορά τον μήνα στην πλησιέστερη ελληνική προξενική αρχή, με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα Ναυπλίου.

Ο Γάλλος, που κατηγορείται για διατάραξη υδάτινων συγκοινωνιών και για διπλή ανθρωποκτονία εξ αμέλειας και πρόκληση σωματικών βλαβών από αμέλεια, μέσω του συνηγόρου εξέφρασε τη βαθιά του οδύνη για τον θάνατο των δύο άτυχων συνανθρώπων του και τον τραυματισμό της γυναίκας.

Σημειώνεται πως το δείγμα αίματος ελήφθη σχεδόν 16 ώρες μετά το περιστατικό ενώ, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, δεν προκύπτει να είχε γίνει χρήση οποιασδήποτε άλλης ουσίας.

Υπενθυμίζεται πως στο πλαίσιο της έρευνας, κλιμάκιο λιμενικών είχε μεταβεί στις Σπέτσες όπου είχαν δειπνήσει οι 11 Γάλλοι (10 φιλοξενούμενοι του χειριστή) που επέβαιναν στο σκάφος προκειμένου να διαπιστώσουν αν είχε υπάρξει κατανάλωση αλκοόλ.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ