ΕΛΛΑΔΑ

Ναυτική τραγωδία στο Πόρτο Χέλι: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο χειριστής του ταχύπλοου

Ναυτική τραγωδία στο Πόρτο Χέλι: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο χειριστής του ταχύπλοου
ΙΝΤΙΜΕ/ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο 44χρονος χειριστής του ταχύπλοου που προκάλεσε τη ναυτική τραγωδία στο Θυνί Αργολίδας.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του, Νίκο Εμμανουηλίδη, ο Γάλλος αφέθηκε ελεύθερος, με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα.

Οι περιοριστικοί όροι προβλέπουν την εμφάνιση του κάθε μήνα στην Πρεσβεία της Γαλλίας στο Βέλγιο και την καταβολή εγγύησης 50.000 ευρώ.

Ο Γάλλος, που κατηγορείται για διατάραξη υδάτινων συγκοινωνιών και για διπλή ανθρωποκτονία εξ αμέλειας και πρόκληση σωματικών βλαβών από αμέλεια, μέσω του συνηγόρου εξέφρασε τη βαθιά του οδύνη για τον θάνατο των δύο άτυχων συνανθρώπων του και τον τραυματισμό της γυναίκας.

Δεν είχε καταναλώσει αλκοόλ

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, αρνητικό ως προς την κατανάλωση αλκοόλ ήταν το δείγμα αίματος που ελήφθη το Σάββατο το μεσημέρι από τον Γάλλο χειριστή.

Ναυτική τραγωδία στο Πόρτο Χέλι: Ο χειριστής του ταχύπλοου δεν είχε καταναλώσει αλκοόλ

Σημειώνεται πως το δείγμα αίματος ελήφθη σχεδόν 16 ώρες μετά το περιστατικό ενώ, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, δεν προκύπτει να είχε γίνει χρήση οποιασδήποτε άλλης ουσίας.

Νέα στοιχεία για τον χειριστή

Το βράδυ της Κυριακής είδαν το «φως» της δημοσιότητας νέα στοιχεία για τις κινήσεις του 44χρονου.

Σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε ο ΣΚΑΙ, ο χειριστής του ταχύπλοου επιτάχυνε ελαφρώς λίγη ώρα πριν την σύγκρουση, αντί να επιβραδύνει, σύμφωνα με τα πρώτα ευρήματα των πραγματογνωμόνων.

Τα στοιχεία που επικαλείται ο τηλεοπτικός σταθμός δείχνουν πως το μικρό αλιευτικόείχε ενεργοποιημένο φωτισμό, που ήταν επαρκής ώστε να φαίνεται, ενώ υπάρχουν πληροφορίες ότι ο χειριστής υπέπεσε σε αντιφάσεις κατά την κατάθεσή του.

Οι Αρχές αναμένουν πλέον την ανάλυση του ηλεκτρονικού καταγραφέα του φουσκωτού και τεχνικά χαρακτηριστικά του σκάφους από την κατασκευάστρια εταιρεία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ