ΕΛΛΑΔΑ

ΣτΕ: Στο επόμενο 10ήμερο η απόφαση επί των αιτήσεων αναστολών της Θάνου

ΣτΕ: Στο επόμενο 10ήμερο η απόφαση επί των αιτήσεων αναστολών της Θάνου
ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ / ΙΝΤΙΜΕ NEWS

Μέσα στο επόμενο 10ημερο αναμένεται η απόφαση επί των αιτήσεων αναστολών της τέως πρόεδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού Βασιλικής Θάνου και τριών ακόμη τέως στελεχών της Επιτροπής, με τις οποίες ζητούν να «παγώσει» η έκπτωσή τους από τα συγκεκριμένα αξιώματα έως τη συζήτηση των κυρίων προσφυγών τους.

Κατά τη σημερινή -κεκλεισμένων των θυρών- συζήτηση των αιτήσεων αναστολών στο Συμβούλιο της Επικρατείας οι συνήγοροι των τεσσάρων τέως μελών της Επιτροπής Ανταγωνισμού ανέπτυξαν τη νομική επιχειρηματολογία τους, ενώ τις θέσεις τους αντέκρουσαν οι εκπρόσωποι του Ελληνικού Δημοσίου (Νομικό Συμβούλιο του Κράτους).

Οι τέσσερις ζητούν να «παγώσει» η έκπτωσή τους από τα συγκεκριμένα αξιώματα υποστηρίζοντας ότι η θέσπιση του επίμαχου ασυμβιβάστου με το νόμο 4623/2019, παραβιάζει σειρά διατάξεων, τόσο της κοινοτικής όσο και ελληνικής νομοθεσίας, ενώ κάνουν λόγο για «φωτογραφική» κυβερνητική ρύθμιση με στόχο την απομάκρυνσή τους από τις θέσεις τους.

Πάντως, όπως έλεγαν καλά γνωρίζοντες δικαστές, σύμφωνα με της έως τώρα νομολογία του Συμβουλίου της Επικρατείας, δεν έχουν τύχει παρόμοιες αιτήσεις αναστολών και επισημαίνουν ότι το όλο νομικό ενδιαφέρον πρέπει να επικεντρωθεί την 6η Δεκεμβρίου 2019, κατά τη συζήτηση των κυρίων αιτήσεων ακυρώσεως των τεσσάρων, ενώπιον της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Υπενθυμίζεται ότι στις 22 Αυγούστου 2019 ο προεδρεύων του θερινού τμήματος του ΣτΕ, αντιπρόεδρος Μιχάλης Πικραμένος, είχε απορρίψει την αίτηση για την έκδοση προσωρινής διαταγής, προκειμένου να «παγώσει» η απομάκρυνση της Βασιλικής Θάνου και της Άννας Νάκου από την Επιτροπή Ανταγωνισμού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ