Προσποιήθηκαν την ομάδα βόλεϊ για να φύγουν παράνομα από το Ελ.Βενιζέλος
Ντυμένοι ως αθλητές προσπάθησαν να φύγουν παράνομα από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ.Βενιζέλος» δέκα Σύροικαι συνελήφθησαν κατηγορούμενοι για παραβάσεις του κώδικα μετανάστευσης και της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.
Οι κατηγορούμενοι, οι οποίοι στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων στην Ελλάδα, πήγαν στο «Ελ.Βενιζέλος» για να ταξιδέψουν σε ευρωπαϊκή χώρα. Για τον σκοπό αυτό έκαναν χρήση γνήσιων διαβατηρίων άλλης χώρας, τα οποία όμως είχαν εκδοθεί για άλλα άτομα. Όπως διαπιστώθηκε, όμως, τα συγκεκριμένα διαβατήρια ήταν καταχωρημένα ως κλαπέντα - υπεξαιρεθέντα - απολεσθέντα.
Σύμφωνα με την αστυνομία, οι Σύροι, προκειμένου να εξαπατήσουν τις Αρχές και να διαφύγουν της προσοχής τους, πήγαν στο αεορδόνιο φορώντας ομοιόμορφη αθλητική ενδυμασία, ώστε να δείχνουν ως ομάδα βόλεϊ, κρατώντας μάλιστα ίδιους αθλητικούς σάκους, καθώς και δύο μπάλες.
Στον αστυνομικό έλεγχο που διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι δεν ανήκουν σε κάποιο αθλητικό σωματείο και σκοπός τους ήταν να φύγουν παράνομα από την Ελλάδα, κάνοντας χρήση των προαναφερθέντων ταξιδιωτικών εγγράφων.
Οι δέκα κατηγορούμενοι, με την δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.
SPONSORED
Ανοιχτή η πλατφόρμα για την εσωτερική κινητικότητα χειμερινού εξαμήνου στα ΑΕΙ
01:00
«Προσωπικός Βοηθός»: Xρηματοδότηση 34,8 εκατ. ευρώ - Ποιοι είναι οι δικαιούχοι
00:30
Όμιλος Fourlis: Σημαντική αύξηση πωλήσεων στο Α’ Τρίμηνο 2026
00:00
Πάρκαρε στο κέντρο της Νέας Υόρκης, άνοιξε την πόρτα, έπεσε σε υπόνομο και σκοτώθηκε
23:57