ΕΛΛΑΔΑ

Ηράκλειο: ΕΔΕ για το θάνατο του τετράχρονου κοριτσιού που πέθανε μετά από εγχείρηση ρουτίνας

Ηράκλειο: ΕΔΕ για το θάνατο του τετράχρονου κοριτσιού που πέθανε μετά από εγχείρηση ρουτίνας
ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΑΞΙΩΤΗΣ

Σε ένορκη διοικητική εξέταση από ειδικό εμπειρογνώμονα του Πανεπιστημίου Αθηνών προκειμένου να εξακριβωθούν οι ακριβείς συνθήκες θανάτου του τετράχρονου κοριτσιού που πέθανε μετά από εγχείρηση ρουτίνας, προχωρά η διοίκηση του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου (ΠΑ.Γ.ΝΗ.)

Το πόρισμα της Προκαταρκτικής Εξέτασης έχει διαβιβαστεί στο Υπουργείο Υγείας, στην 7η ΥΠΕ, στο Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας – Πρόνοιας (ΣΕΥΥΠ) και στην Εισαγγελία.

Αναλυτική η ανακοίνωση του ΠΑΓΝΗ:

«Σήμερα Πέμπτη 21/1/2016, ολοκληρώθηκε η διενέργεια της Προκαταρκτικής Εξέτασης όσον αφορά το περιστατικό της 4χρονης η οποία απεβίωσε στο ΠΑ.Γ.Ν.Η. μετά από χειρουργική επέμβαση (αδενοειδεκτομή και μυριγγοτομή).

Το πόρισμα καταλήγει στο εξής: «Ασφαλές συμπέρασμα για την αιτία θανάτου του παιδιού χωρίς το επίσημο πόρισμα της Ιατροδικαστικής Έκθεσης δεν μπορεί να εξαχθεί. Για το λόγο αυτό προτείνεται η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ)».
Η Διοίκηση του Νοσοκομείου ανέθεσε τη διενέργεια ΕΔΕ σε ειδικό εμπειρογνώμονα από το Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Σημειώνεται ότι το πόρισμα της Προκαταρκτικής Εξέτασης έχει ήδη διαβιβαστεί στο Υπουργείο Υγείας, στην 7η ΥΠΕ, στο Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας – Πρόνοιας (ΣΕΥΥΠ) και στην Εισαγγελία».

Διαβάστε ακόμα:

Στην Αθήνα οι ιστολογικές εξετάσεις για το θάνατο της 4χρονης στην Κρήτη

Πώς περιγράφει ο πατέρας το θάνατο της 4χρονης σε εγχείρηση για κρεατάκια

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ