Θεσσαλονίκη: Απολογούνται οι συλληφθέντες για εμπλοκή στην υπόθεση διαφθοράς με το λιμάνι
Σε εξέλιξη είναι από το πρωί οι απολογίες των συλληφθέντων για τη φερόμενη ως υπόθεση διαφθοράς και χρηματισμού με επίκεντρο το λιμάνι της Θεσσαλονίκης.
Ενώπιον της Α' ειδικής ανακρίτριας Θεσσαλονίκης είναι προγραμματισμένο να απολογηθούν σήμερα έντεκα από τους συνολικά 18 κατηγορούμενους. Ανάμεσα σε αυτούς είναι τέσσερις ιδιοκτήτες εταιρειών με ρυμουλκά σκάφη και επτά υπάλληλοί τους.
Η σημερινή διαδικασία εκτιμάται ότι θα είναι μαραθώνια και θα ολοκληρωθεί αργά το απόγευμα, οπότε θα γίνει γνωστή η ποινική τους μεταχείριση. Αύριο, Κυριακή, το κατώφλι του ίδιου ανακριτικού γραφείου θα περάσουν ο κεντρικός λιμενάρχης και οι έξι πλοηγοί του λιμανιού της πόλης.
Υπενθυμίζεται ότι εις βάρος όλων των συλληφθέντων ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα κακουργήματα της εγκληματικής οργάνωσης και της εκβίασης από κοινού, ενώ ο λιμενάρχης και οι πλοηγοί, που τέθηκαν ήδη σε διαθεσιμότητα ή αυτοδίκαιη αργία, διώκονται επιπλέον για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος και δωροληψία υπαλλήλου, σε βαθμό κακουργήματος. Οι πλοιοκτήτες και οι υπάλληλοι αντιμετωπίζουν ακόμη το πλημμέλημα της δωροδοκίας από κοινού.
Απολογείται σήμερα ο 23χρονος που κατηγορείται για τη δολοφονία του 20χρονου στη Θεσσαλονίκη
07:28
Tαξί: Τραβούν «χειρόφρενο» από σήμερα οι οδηγοί - Ξεκινούν επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες
07:19
ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΚΤΟΠΛΟΪΑ: «Κοντοζυγώνουν» fuel και market pass - Αναγκαίο το «άλμα» στη Σύνοδο Κορυφής
07:08
Καιρός: Συννεφιά, βροχές και ενισχυμένοι άνεμοι - Μικρή πτώση της θερμοκρασίας
07:00