ΕΛΛΑΔΑ

Βόλος: «Οικογενειάρχης» βίαζε συστηματικά τη σύζυγό του και έδερνε την κόρη του

Βόλος: «Οικογενειάρχης» βίαζε συστηματικά τη σύζυγό του και έδερνε την κόρη του
Pixabay

Ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου Λάρισας απολογήθηκε άνδρας για όσα φρικτά κατηγορείται ότι έκανε στην οικογένειά του και συγκεκριμένα στην σύζυγό του και στην κόρη του

Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα «Ελευθερία» ο συγκεκριμένος άνδρας κατηγορούνταν πως βίαζε επί σειρά ετών τη σύζυγό του και χτυπούσε τόσο την ίδια όσο και την κόρη τους με πιρούνι, βέργες και ό,τι άλλο έβρισκε μπροστά του. Ο άνδρας τελικά καταδικάστηκε σε κάθειρξη 8 ετών, απόφαση που τον οδηγεί εκ νέου στη φυλακή.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Ελευθερία», όλα ξεκίνησαν μετά το 2002 όταν έκαναν το πρώτο τους παιδί, την κόρη τους και εν συνεχεία τον γιό τους.

Όπως ισχυρίστηκε η γυναίκα του, χρόνο με τον χρόνο αρχίζει να βλέπει τον σύντροφό της να αλλάζει: «Με υποχρέωνε συνεχώς για σεξ. Ήθελε καθημερινά και με βίαιο τρόπο», με την ίδια να ισχυρίζεται πως εκείνη όχι μόνο δεν το ήθελε, αλλά δεν μπορούσε να το αποφύγει, καθώς τη χτυ­πούσε και την απειλούσε. «Δεν ήξερα πως υπήρχε βιασμός εντός γάμου» είπε συγκεκριμένα.

Το 2010, ο κατά 10 χρόνια μεγαλύτερος σύζυγος μένει άνεργος και τα προβλήματα της οικογένειας γιγαντώνονται. «Έπινε πολύ, και όταν έπινε, γινόταν ακόμα πιο βίαιος. Υπήρχαν στιγμές που πήγαινε να με πνίξει». Η άτυχη γυναίκα υφίστατο καθημερινή βία, σωματική και ψυχική. Ώσπου μια συντοπίτισσά της την προτρέπει να μιλήσει. Πήγε αρχικά σε ψυχολόγο. Επίσης, κατέθεσε η φίλη από την πλευρά της, προσθέτοντας ότι ο κατηγορούμενος παρακολουθούσε τη σύζυγό του ακόμα και με κιάλια όταν πήγαινε να ψωνίσει.

Το ίδιο επιθετικός και επικριτικός, όμως, ήταν και με την κόρη του. Επειδή ο ίδιος είχε μια εμμονή με την καθαριότητα, όπως παραδέχθηκε, του έβγαινε μια ανεξήγητη συμπεριφορά προς το πρόσωπό της. Τη χτυπούσε όταν δεν του έδινε σωστά τα μανταλάκια, την απειλούσε με μαχαίρι όταν δεν έκοβε σωστά το ψωμί, τη χτυπούσε με το βιβλίο όταν την έβλεπε να διαβάζει και την κλείδωνε στην αποθήκη όταν ήθελε να την τιμωρήσει, βάζοντας για φύλακα τον ίδιο της τον αδελφό της, σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν κατά τη διάρκεια της χθεσινής ακροαματικής διαδικασίας.

Χαρακτηριστικό είναι το απόσπασμα της κατάθεσής της ενώπιον ανακρίτριας που ανάγνωσε η εισαγγελέας της έδρας. Σύμφωνα με αυτό, τη χτυπούσε από την Ε’ τάξη του Δημοτικού με βέργα, με τα πόδια, με πιρούνι στην κοιλιά όπου και της άφησε σημάδι. «Ήθελα να φύγω» έλεγε συγκεκριμένα. Από την πλευρά του, πάντως, ο κατηγορούμενος αρνήθηκε τις πράξεις για τις οποίες κατηγορείτο. Τόνισε πως η σύζυγός του «καλοπερνούσε μαζί μου, αλλά κάποια στιγμή φαίνεται πως βρήκε άλλον».

Ο κατηγορούμενος δεν μπόρεσε να πείσει τους τέσσερις ενόρκους ούτε τους τρεις τακτικούς δικαστές, με αποτέλεσμα να κριθεί ένοχος τόσο για τον βιασμό όσο και για την ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη. Απόφαση που συντάχθηκε με την εισαγγελική πρόταση. Τιμωρήθηκε με έξι χρόνια κάθειρξης για την πρώτη πράξη, ενώ του επιβλήθηκαν άλλα δύο χρόνια φυλάκισης για τη δεύτερη.

Πηγή: εφημερίδα Ελευθερία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ