ΕΛΛΑΔΑ

Κικίλιας: 14 επιπλέον κλίνες ΜΕΘ στην Αττική ανοίγουν το επόμενο διάστημα

Κικίλιας: 14 επιπλέον κλίνες ΜΕΘ στην Αττική ανοίγουν το επόμενο διάστημα
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στην «ομογενοποίηση» όλων των ενημερωτικών εκστρατειών που παίρνουν την έγκριση του υπουργείου Υγείας, προχωρά η κυβέρνηση.

Στόχος του σχεδίου νόμου που θα έρθει το επόμενο διάστημα, είναι οι καμπάνιες να εκτελούνται ενιαία από όλους τους φορείς, οι οποίοι παίρνουν ανάλογες πρωτοβουλίες.

Αυτό ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος συμμετείχε στη συνέντευξη Τύπου, την Παρασκευή (01/11/2019) για τον 37ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας. Στο πλαίσιο του Μαραθωνίου, η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία, με την υποστήριξη της φαρμακευτικής εταιρείας Pfizer Hellas, θα διανέμει ενημερωτικό υλικό για τις πνευμονοπάθειες και θα πραγματοποιεί δωρεάν σπιρομετρήσεις, διαδίδοντας το μήνυμα «Εμβολιαζόμαστε κατά της πνευμονοκοκκικής πνευμονίας - Κάνουμε την πρόληψη πράξη ζωής».

Επίσης, ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε ότι γίνεται προσπάθεια να ανοίξουν 14 επιπλέον κλίνες σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας στην Αττική, ώστε σε συνεργασία με τις ιδιωτικές κλινικές να αντιμετωπιστούν καλύτερα οι αυξημένες ανάγκες των χειμερινών μηνών με την έξαρση της γρίπης.

Πανελλήνια Ημέρα Δωρεάς Οργάνων και Μεταμοσχεύσεων

Νωρίτερα σήμερα, ο κ. Κικίλιας με αφορμή την Πανελλήνια Ημέρα Δωρεάς Οργάνων και Μεταμοσχεύσεων, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Σήμερα, Πανελλήνια Ημέρα Δωρεάς Οργάνων και Μεταμοσχεύσεων, τιμούμε τον ανώνυμο δότη χάρη στον οποίο σώζονται ζωές. Ευχαριστούμε τις οικογένειες που συναίνεσαν, ώστε να γίνει η δωρεά και μεταμόσχευση οργάνων, ιστών και κυττάρων των αγαπημένων τους προσώπων μία δεύτερη ευκαιρία ζωής για πολλούς συνανθρώπους μας».

«Ως Πολιτεία έχουμε την υποχρέωση να σκύψουμε πάνω από το πρόβλημα, καθώς ο αριθμός των μεταμοσχεύσεων, αν και εμφανίζει αύξηση σε σχέση με το 2018, εν τούτοις παραμένει πολύ χαμηλός. Ως υπουργείο Υγείας, προχωράμε στην οργάνωση του συστήματος των μεταμοσχεύσεων εκεί που βρίσκονται οι δυνητικοί δότες, κυρίως στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, και παράλληλα στη συστηματική ενημέρωση των πολιτών για την ανυπέρβλητη αξία της δωρεάς οργάνων» πρόσθεσε ο υπουργός Υγείας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ