ΕΛΛΑΔΑ

Αγροτικές Κινητοποιήσεις: Συνεχίζουν τα μπλόκα οι αγρότες-Κλειστά τα Τέμπη την Τετάρτη

Αγροτικές Κινητοποιήσεις: Συνεχίζουν τα μπλόκα οι αγρότες-Κλειστά τα Τέμπη την Τετάρτη
EUROKINISSI

Μετά την απόφαση να μην προσέλθουν σε συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα, που ουσιαστικά οξύνει την αντιπαράθεση με την κυβέρνηση, οι αγρότες κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους και απαντούν στα κυβερνητικά σχέδια για το ασφαλιστικό με νέα μπλόκα και κλείσιμο δρόμων.

Εκτός από το κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στο αυριανό (15.00) συλλαλητήριο που πραγματοποιείται με αφορμή τα εγκαίνια της έκθεσης Agrotica από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλη Αποστόλου, οι αγρότες προχωρούν σε νέες δυναμικές κινητοποιήσεις.

Συγκεκριμένα, σήμερα, Τετάρτη, θα κλείσουν τους δρόμους από τις 12.00 έως τις 14.00 και από τις 18.00 έως τις 21.00. Κλειστά θα παραμείνουν και τα Τέμπη, από τις 12.00 έως και τις 15.00, όπως αποφασίστηκε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση των μελών του μπλόκου.

Μετά τις τρεις θα συνεδριάσει εκ νέου η Συντονιστική Επιτροπή προκειμένου να αποφασίσει για το αν θα προχωρήσει και σε απογευματινό κλείσιμο ττων Τεμπών, και να οριστικοποιήσει τις επόμενες ενέργειες.

Ανοιχτές οι εθνικές οδοί σε Αχαΐα και Αιτωλοακαρνανία

H κυκλοφορία και στις τρεις Εθνικές Οδούς, Πατρών - Αθηνών, Πατρών - Πύργου και Αντιρρίου - Ιωαννίνων, διεξάγεται πλέον κανονικά. Το βράδυ της Τρίτης, αγρότες της Αχαΐας και της Αιτωλοακαρνανίας είχαν προχωρήσει σε αποκλεισμούς των δρόμων.

Ύστερα από ένα δίωρο αποκλεισμό, οι αγρότες αποχώρησαν χθες από τις Εθνικές Οδούς σε Αίγιο, Κάτω Αχαΐα, Κεφαλόβρυσο και Ευηνοχώρι. Ωστόσο, παραμένουν στα σημεία, όπου έχουν παρατάξει τα τρακτέρ τους.

Αποχώρηση του μπλόκου των Τεμπών από τη σύσκεψη της Σίνδου

Διάσπαση στο μέτωπο των αγροτών παρατηρήθηκε χθες, καθώς οι συμμετέχοντες στα μπλόκα των Τεμπών αποχώρησαν από τη σύσκεψη της Σίνδου, καταγγέλλοντας ότι «ορισμένοι επιχειρούν να τορπιλίσουν την κατάσταση».

Ο εκπρόσωπος των Τεμπών κατηγόρησε τους υπόλοιπους αγρότες ότι με κατηγορίες περί «εργατοπατέρων» θέλουν να διασπάσουν το μέτωπο και αποχωρώντας κάλεσε όλους τους αγρότες να συμπορευτούν μαζί τους καθώς, όπως σημείωσε, ο αγώνας θα συνεχιστεί, ανεξάρτητα από τις αποφάσεις όσων παρέμειναν στη συνέλευση της Σίνδου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ