ΕΛΛΑΔΑ

Η κακοκαιρία «σάρωσε» και τον Πύργο: Πλημμύρισαν δεκάδες σπίτια και επιχειρήσεις

Η κακοκαιρία «σάρωσε» και τον Πύργο: Πλημμύρισαν δεκάδες σπίτια και επιχειρήσεις
Φωτογραφία αρχείου ΙΝΤΙΜΕ

Ζημιές σε σπίτια, επιχειρήσεις και υποδομές έχει προκαλέσει το κύμα κακοκαιρίας που έπληξε την ευρύτερη περιοχή του Πύργου, όπως αναφέρει ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, Γιάννης Αργυρόπουλος.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο, «από τα πρώτα στοιχεία που υπάρχουν, εξαιτίας των βροχοπτώσεων έχουν πλημμυρίσει περίπου 30 σπίτια και 20 επιχειρήσεις, ενώ έχουν προκληθεί ζημιές στην αγροτική οδοποιία και σε γεφύρια».

Όπως αναφέρει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο Γιάννης Αργυρόπουλος, ήδη έχει ξεκινήσει η καταγραφή των ζημιών από τρία συνεργεία.

Ειδικότερα, συνεργείο μηχανικών προχωρά στην καταγραφή ζημιών στις υποδομές, ένα άλλο συνεργείο της Πρόνοιας καταγράφει ζημιές σε οικοσκευές σπιτιών, ενώ συνεργείο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας καταγράφει τις ζημιές που έχουν προκληθεί σε επιχειρήσεις.

Επίσης, όπως επισημαίνει ο αντιδήμαρχος, «μηχανήματα καθαρίζουν δρόμους, ενώ έχουμε στείλει αίτημα στην Πολιτική Προστασία, ώστε να κηρυχθεί ο δήμος Πύργου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης».

Πάνω από 200 κλήσεις η Πυροσβεστική

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία πολύ γρήγορα δέχθηκε δεκάδες ταυτόχρονες. Σύμφωνα με το ilialive.gr, έως τα μεσάνυχτα δέχθηκε περισσότερες από 200 κλήσεις.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πύργου, ενισχύθηκαν από άλλες, απο την Αχαΐα, την 6η ΕΜΑΚ, τη Ναύπακτο και φυσικά από όλες τις υπηρεσίες της Ηλείας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ