ΕΛΛΑΔΑ

Επέτειος Γρηγορόπουλου: Καταλήψεις σχολείων και πορείες σε Αγρίνιο, Βόλο και Ηλεία

Επέτειος Γρηγορόπουλου: Καταλήψεις σχολείων και πορείες σε Αγρίνιο, Βόλο και Ηλεία
Φωτογραφία αρχείου ΙΝΤΙΜΕ/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Υπό κατάληψη βρίσκονται αρκετά σχολεία της Ελλάδας σήμερα, με αφορμή την 11η επέτειο από τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Συγκεκριμένα, καταλήψεις έχουν πραγματοποιηθεί σε τρία σχολικά συγκροτήματα στην περιφερειακή ενότητα Μαγνησίας: στα ΓΕΛ Βελεστίνου, ΕΠΑΛ Βελεστίνου και Γυμνάσιο Λεχωνίων, σύμφωνα με το magnesianews.gr.

Επιπλέον, σε εξέλιξη βρίσκεται και πορεία μαθητών σχολείων στο Αγρίνιο, όπου συμμετέχουν περίπου 30 νεαρά άτομα, που φωνάζουν συνθήματα κατά της αστυνομίας και της κρατικής καταστολής.

Η πορεία παρακολουθείται διακριτικά από αστυνομικές δυνάμεις που σήμερα στο Αγρίνιο βρίσκονται σε επιφυλακή για την αποτροπή τυχόν επεισοδίων, σύμφωνα με το agriniopress.gr. Ειδικά μέτρα έχουν ληφθεί και για το βράδυ, όπου είναι προγραμματισμένη συγκέντρωση και πορεία αντιεξουσιαστών.

agrinio


Πηγή: agriniopress.gr

Αρκετά σχολεία τελούν υπό κατάληψη και στην Ηλεία: το 1ο και το 2ο ΕΠΑΛ, το 1ο και 2ο ΓΕΛ. Στην υπόλοιπη Ηλεία, σύμφωνα με το ilialive.gr, τελούν υπό κατάληψη το 1ο και 2ο ΓΕΛ Αμαλιάδας, το 1ο γυμνάσιο Αμαλιάδας και το γυμνάσιο Πανόπουλου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ