ΕΛΛΑΔΑ

Νέος κοροναϊός: Άσκηση ετοιμότητας στο «Αττικό» Νοσοκομείο

Νέος κοροναϊός: Άσκηση ετοιμότητας στο «Αττικό» Νοσοκομείο
AP Photo

Σχέδιο δράσης έχει καταρτίσει ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) για την αντιμετώπιση πιθανού κρούσματος του νέου κοροναϊού στη χώρα μας.

Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιήθηκε άσκηση ετοιμότητας στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο «Αττικόν», με τη συμμετοχή του ΕΚΑΒ, το πρωί της Παρασκευής (24/01/2020).

Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Ακουρμανέας, ενημέρωσε τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, τόσο για τα αποτελέσματα της άσκησης όσο και για το σχέδιο δράσης του Οργανισμού.

Ο κ. Κικίλιας εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συνολική επιχειρησιακή ετοιμότητα υπουργείου Υγείας και ΕΟΔΥ στη διαχείριση πιθανών κρίσεων Δημόσιας Υγείας.

Σύμφωνα με τις οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), όλα τα κράτη πρέπει να προετοιμαστούν για το ενδεχόμενο εμφάνισης κρουσμάτων. Η Επιτροπή του ΠΟΥ η οποία συνεδρίασε εκτάκτως για το νέο κοροναϊό, αποφάνθηκε ότι ακόμη είναι πολύ νωρίς για να κηρυχθεί «επείγουσα κατάσταση δημόσιας υγείας διεθνούς ενδιαφέροντος».

Συνέστησε τη μετάβαση διεπιστημονικής αποστολής στην Κίνα, με τη συμμετοχή και εθνικών εμπειρογνωμόνων, προς υποστήριξη των εγχώριων προσπαθειών αντιμετώπισης του ιού αλλά και παροχή περαιτέρω πληροφοριών προς τη διεθνή κοινότητα. Επίσης, επεσήμανε την ανάγκη συνέχισης της επίδειξης αλληλεγγύης και συνεργασίας μεταξύ όλων των κρατών, στο πλαίσιο του Διεθνούς Υγειονομικού Κανονισμού.

Η επιτροπή θα συνεδριάσει ξανά σε δέκα ημέρες, εκτός και αν κριθεί σκόπιμο να συγκληθεί νωρίτερα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ