ΕΛΛΑΔΑ

Anonymous Greece: Αυτοί είναι οι Τούρκοι χάκερ που έριξαν τις κυβερνητικές ιστοσελίδες

Anonymous Greece: Αυτοί είναι οι Τούρκοι χάκερ που έριξαν τις κυβερνητικές ιστοσελίδες
Facebook

Οι Anonymous Greece δημοσίευσαν στην ιστοσελίδα τους στο Facebook τα ονόματα δύο χάκερ, οι οποίοι όπως υποστηρίζουν, κρύβονται πίσω από τις επιθέσεις που δέχτηκαν κυβερνητικές ιστοσελίδες το βράδυ της Πέμπτης.

Σε σχετική ανακοίνωση που υπάρχει στο blog τους αναφέρουν: «Όπως είπαμε σας δίνουμε παρακάτω τα πραγματικά στοιχεία των Τούρκων “χακερς”,του admin των Aslan Neferler Tim και του recruiter των Anka Neferler Tim, οι οποίοι επιτέθηκαν στις ιστοσελίδες της χώρας μας».

Όπως επιβεβαίωσε ο Στέλιος Πέτσας πραγματοποιήθηκε κυβερνοεπίθεση σε κυβερνητικά sites με τη μέθοδο του DDoS.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πρόσθεσε:

«Άμεσα ενεργοποιήθηκαν αντίμετρα περιορισμού της κίνησης. Η κανονική λειτουργία επανήλθε, χωρίς καμία άλλη τεχνική συνέπεια, μετά από εντατικές προσπάθειες εξειδικευμένων ομάδων αντιμετώπισης τέτοιων περιστατικών».

Capture copy

Υπενθυμίζεται πως το βράδυ της Πέμπτης διαπιστώθηκαν προβλήματα στη λειτουργία ελληνικών κυβερνητικών ιστοσελίδων, καθώς και στα σάιτ της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας.

Μεταξύ των ιστοσελίδων που παρουσίασαν πρόβλημα ήταν των υπουργείων Εσωτερικών, Εξωτερικών, Εμπορικής Ναυτιλίας, Οικονομικών καθώς και η ιστοσελίδα του Πρωθυπουργού.

Τα μηνύματα που εμφανίζονταν σε όποιον προσπαθούσε να μπει στις ιστοσελίδες ήταν τα εξής:

Capture
Capture copy

Πρόκειται για τη δεύτερη επίθεση χάκερ σε κυβερνητικές ιστοσελίδες το τελευταίο διάστημα.

Προ ημερών, Τούρκοι χάκερ πραγματοποίησαν κυβερνοεπιθέσεις σε ελληνικές κυβερνητικές ιστοσελίδες.

Πιο συγκεκριμένα, προβλήματα προσβασιμότητας παρουσιάστηκαν στις ιστοσελίδες της Βουλής, του υπουργείου Εξωτερικών αλλά και της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών. Προβλήματα, επίσης παρουσιάστηκαν και σε άλλους ιστότοπους, όπως του υπουργείου Οικονομικών αλλά και του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Την ευθύνη για τις επιθέσεις αυτές ανέλαβε η ομάδα Τούρκων χάκερ «Anka Neferler».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ