ΕΛΛΑΔΑ

Κως: Νέα ένταση για τα Hot spot – Κάτοικοι διαμαρτύρονται σε βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ

Κως: Νέα ένταση για τα Hot spot – Κάτοικοι διαμαρτύρονται σε βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ
Ο βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ, Ηλίας Καματερός EUROKINISSI/RODOSPRESS.GR/ΑΡΓΥΡΗΣ ΜΑΝΤΙΚΟΣ

Νέα ένταση στην Κω, καθώς την Κυριακή το μεσημέρι κάτοικοι του νησιού, έχουν εγκλωβίσει βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ σε καφετέρια και φωνάζουν συνθήματα.

Οι κάτοικοι του νησιού διαμαρτύρονται έντονα για τη δημιουργία κέντρου καταγραφής και ταυτοποίησης προσφύγων στο νησί και μία μέρα μετά τα εκτεταμένα επεισόδια στο Πυλί, έβαλαν στο στόχαστρό τους τον βουλευτή Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ, Ηλία Καματερό.

Όπως αναφέρει το Βήμα της Κω, μόλις αντιλήφθηκαν την παρουσία του σε καφετέρια του νησιού, έσπευσαν να τον εγκλωβίσουν και να του εκφράσουν την αντίθεσή τους στις προθέσεις της κυβέρνησης.

Για το καλό του νησιού πρέπει να γίνει hot spot, υποστήριξε ο βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ, από την καφετέρια στην οποία έχει εγκλωβιστεί από κατοίκους του νησιού, που αντιδρούν στη δημιουργία hot spot.

«Δεν καταλαβαίνω αυτό το μίσος. Γιατί δεν καθόμαστε να συζητήσουμε;» αναρωτήθηκε ο Ηλίας Καματερός, που ξεκαθάρισε ότι βρέθηκε στο νησί σαν βουλευτής για να καλύψει το κενό μεταξύ τοπικής αυτοδιοίκησης και κεντρικής εξουσίας, και πρόσθεσε ότι καταδικάζει τη βία.

Σημείωσε πως δεν υπήρχε πρόθεση να έρθουν τα ΜΑΤ στο νησί, ούτε τα έφερε ο ίδιος, και τόνισε «λυπάμαι για τα δακρυγόνα».

Όπως υποστήριξε ο ίδιος η δημιουργία hot spot θα βοηθήσει και στον τουρισμο, προσθέτοντας ότι και ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ, κ. Ανδρεάδης και οι τουριστικοί πράκτορες ζητούν διαχείριση του μεταναστευτικού.

Επεσήμανε ακόμη ότι θα ενισχυθεί τόσο η αστυνομία όσο και η δύναμη της Frontex, ενώ όπως είπε, τα ΜΑΤ θα φύγουν από το νησί όταν το αποφασίσει το υπουργείο.

Διαβάστε ακόμη

Επιστολή του δημάρχου Κω στον Αλέξη Τσίπρα

Δήμαρχος Κω: «Πρωτοφανείς εικόνες με χημικά και ξύλο στους πολίτες»

Κως: Συμπλοκές, έκτακτα μέτρα ασφαλείας και φόβοι για σαμποτάζ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ