ΕΛΛΑΔΑ

Έβρος - Δήμαρχος Σουφλίου στο CNN Greece: Γίνεται χαμός – Περνάνε από το ποτάμι

Έβρος - Δήμαρχος Σουφλίου στο CNN Greece: Γίνεται χαμός – Περνάνε από το ποτάμι
SMAIL COSKUN /Β ΙΝΤΙΜΕ

Μία εκτίμηση της κατάστασης που επικρατεί αυτή την ώρα στα ελληνοτουρκικά σύνορα έκανε, μιλώντας στο CNN Greece, o Παναγιώτης Καλακίκοςδήμαρχο Σουφλίου.

Ο κ. Καλακίκος μας είπε:

«Γίνεται χαμός εδώ. Πέρασε πολύ κόσμος τη νύχτα. Για να καταλάβετε, οδηγώντας από το ένα ορεινό χωριό στο άλλο, είδα αρκετές ομάδες να περπατάνε. Το ποτάμι δεν έχει νερό και περνάνε εύκολα είτε με πλαστικές βάρκες είτε από τα αβαθή. Εδώ δεν μιλάμε για διακινητές, αλλά για οργανωμένο κρατικό σχέδιο της Τουρκίας. Οδηγούν τον κόσμο σε σημεία που είναι αφύλακτα. Μόνο η Ευρώπη μπορεί να δώσει λύση και η Ευρώπη είναι απούσα».

Τεταμένη η κατάσταση τη νύχτα

Η νύχτα που πέρασε ήταν ιδιαίτερα τεταμένη στα ελληνοτουρκικά σύνορα, με τις ελληνικές Αρχές να αποτρέπουν τη είσοδο σε συνολικά 9.927 άτομα σε όλο τον Έβρο. Οι συλλήψεις ήταν δεκάδες, ενώ χαρακτηριστικό της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί είναι ότι ορισμένοι επιχείρησαν να περάσουν τον φράχτη στην περιοχή ακόμη και με σκάλες.

Συνοριοφύλακες και στρατός, κατά μήκος του φράχτη, διαπίστωναν ότι μικρές ομάδες μεταναστών προσπαθούσαν μέσα στη νύχτα να καταφέρουν να περάσουν στην Ελλάδα.

Σήμερα, Κυριακή, το πρωί οι ελληνικές Αρχές διαπίστωσαν ότι το σχέδιο από την απέναντι πλευρά προβλέπει φορτηγά αυτοκίνητα να μεταφέρουν μικρές ομάδες μεταναστών κατά μήκος του Έβρου, να σταματούν σε διάφορα σημεία, να προσπαθούν να περάσουν το φράχτη και όταν αυτό δεν είναι εφικτό να ξανανεβαίνουν στα φορτηγά και να συνεχίζουν, μέχρι να βρουν άλλο σημείο.

Λεπτό προς λεπτό οι ελεξίξεις στο live blog του CNN Greece

ΔΗΜΟΦΙΛΗ