ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός στην Ελλάδα: Επτά παραμένουν τα κρούσματα – Νέες οδηγίες από το υπουργείο Υγείας

Κορωνοϊός στην Ελλάδα: Επτά παραμένουν τα κρούσματα – Νέες οδηγίες από το υπουργείο Υγείας
INTIME/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Σε επτά ανέρχονται πλέον τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού SARS-CoV-2 στην Ελλάδα.

Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε τρία επιπλέον κρούσματα το Σάββατο ενώ η κρατική μηχανή συνεχίζει τις προσπάθειες ιχνηλάτησης των επαφών των ασθενών.

Το πρώτο πρόκειται για Ελληνίδα, στενή επαφή της 38χρονης που ήταν το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα, η οποία παραμένει σε απομόνωση στο ΑΧΕΠΑ, νοσοκομείο αναφοράς στη Θεσσαλονίκη.

Το περιστατικό διεγνώσθη στο Εργαστήριο Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ.

Το δεύτερο πρόκειται για Έλληνα, ο οποίος ταξίδεψε πρόσφατα σε πληττόμενη περιοχή της Ιταλίας και παραμένει σε απομόνωση σε νοσοκομείο αναφοράς της Αθήνας.

Το περιστατικό διεγνώσθη στο Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ.

Το τρίτο πρόκειται για Έλληνα, στενή επαφή του τρίτου επιβεβαιωμένου κρούσματος, ο οποίος παραμένει σε απομόνωση σε νοσοκομείο αναφοράς της Αθήνας.

Το περιστατικό διεγνώσθη στο Εργαστήριο Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ.

Νέες οδηγίες από το υπουργείο Υγείας

Σύμφωνα με νέο ενημερωτικό βίντεο που ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, εάν εμφανίσετε συμπτώματα και πρόσφατα έχετε ταξιδέψει σε πληττόμενη περιοχή, δεν πρέπει να προσέλθετε στο νοσοκομείο μόνοι σας.

Αντιθέτως, πρέπει να τηλεφωνήσετε στον προσωπικό σας γιατρό ή στον ΕΟΔΥ και να παραμείνετε σπίτι σας.

Αρνητικές οι εξετάσεις των δύο Ελλήνων μαθητών

Αρνητικά σε κορωνοϊό είναι οι δύο μαθητές του Κολλεγίου Αθηνών που παρέμειναν στο Λονδίνο.

Πρόκειται για την κόρη της τραπεζικού υπαλλήλου και έναν ακόμη μαθητή, από το ίδιο σχολείο, οι οποίοι είχαν παραμείνει στο Λονδίνο εν αναμονή των αποτελεσμάτων εργαστηριακών εξετάσεων για τον Covid-19.

Υπενθυμίζεται ότι οι υπόλοιποι μαθητές του Κολλεγίου που βρίσκονταν σε εκπαιδευτική εκδρομή, επέστρεψαν το βράδυ της Παρασκευής στην Αθήνα.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας, η πτήση ναυλώθηκε από το Κολλέγιο Αθηνών, καθώς ήταν αδύνατο να επιστρέψουν τα παιδιά με προγραμματισμένο δρομολόγιο.

Τα προηγούμενα κρούσματα

Την Παρασκευή, το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε το τέταρτο κρούσμα, μια Ελληνίδα, 36 ετών, η οποία ταξίδεψε πρόσφατα σε περιοχή της Ιταλίας όπου έχουν εμφανιστεί πολλά κρούσματα.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, εκπρόσωπο Υπουργείου Υγείας για το νέο κοροναϊό, μετά την επιστροφή της, εμφάνισε ήπια συμπτωματολογία. Είναι καλά στην υγεία της και παραμένει σε απομόνωση στο Π.Γ.Ν. «Αττικόν».

Το περιστατικό διεγνώσθη στο Εργαστήριο Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Την Πέμπτη, το υπουργείοΥγείας ανακοίνωσε δύο επιπλέον κρούσματα του ιού στη χώρα μας -την 40χρονη από την Αθήνα και τον 10χρονο γιο της 38χρονης από τη Θεσσαλονίκη.

Η κατάσταση της υγείας των τριών ασθενών, που έχουν απομονωθεί σε νοσοκομεία, είναι καλή και δεν εμπνέει ανησυχία.

Η 38χρονη επιχειρηματίας από τη Θεσσαλονίκη -το πρώτο κρούσμα του ιού στη χώρα μας- νοσηλεύεται με το παιδί της στο Νοσοκομείο «ΑΧΕΠΑ» ενώ η 40χρονη στην Αθήνα, υπάλληλος τράπεζας, στο νοσοκομείο «Αττικόν».

Το πρώτο κρούσμα ανακοινώθηκε την Τετάρτη το μεσημέρι, με τις αρμόδιες Αρχές να αποφασίζουν να ιχνηλατήσουν το σύνολο των επαφών που είχε η 38χρονη επιχειρηματίας.

Η γυναίκα είχε ταξιδέψει στο Μιλάνο για επαγγελματικούς λόγους και επέστρεψε αεροπορικώς, με αποτέλεσμα να ενημερωθούν και να ελεγθούν οι συνεπιβάτες που κάθονταν στα καθίσματα γύρω της καθώς και το πλήρωμα καμπίνας του αεροσκάφους αλλά να διερευνηθούν και οι επαφές που είχε στη Θεσσαλονίκη μετά την επιστροφή της.

Την Κυριακή, η γυναίκα που δεν εμφάνιζε συμπτώματα επισκέφτηκε το Δημαρχείο Θεσσαλονίκης, κάτι που οδήγησε στην απολύμανση και του κτηρίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ