ΕΛΛΑΔΑ

Έβρος: Διαψεύδει η ΕΛ.ΑΣ. τα περί πυροβολισμού αστυνομικού στα σύνορα

Έβρος: Διαψεύδει η ΕΛ.ΑΣ. τα περί πυροβολισμού αστυνομικού στα σύνορα
ΙΝΤΙΜΕ/ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ

Διαψεύδει η Ελληνική Αστυνομία τα δημοσιεύματα περί πυροβολισμού αστυνομικού από εθνοφύλακα στον Έβρο το βράδυ της Πέμπτης, με ανακοίνωσή της.

«Ανακοινώνεται ότι από τις Υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης δεν έχει καταγράφει περιστατικό σε βάρος αστυνομικού την περασμένη Πέμπτη στην περιοχή Φερών Έβρου. Ως εκ τούτου τα σχετικά δημοσιεύματα δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, τις νυχτερινές ώρες της Πέμπτης παραστρατιωτική ομάδα «περιπολούσε» στην συνοριακή περιοχή του Νότιου Έβρου στις Φέρες -κοντά στο Δέλτα του ποταμού- μερικά χιλιόμετρα μέσα στην ενδοχώρα, όταν πυροβόλησε κατά αστυνομικού θεωρώντας ότι πρόκειται για μετανάστη που έχει μπει στο ελληνικό έδαφος. Μάλιστα, γίνεται λόγος για επιβεβαίωση του περιστατικού «από το Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης όπου μεταφέρθηκε για τις πρώτες βοήθειες».

Την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσαν τα δημοσιεύμαρτα που διαψεύδει η ΕΛ.ΑΣ., με τον Αλέξη Χαρίτση να καλεί τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, «να μαζέψει τους αυτόκλητους πιστολέρο που απειλούν τους πάντες».

«Οι εξελίξεις αναφορικά με την ανεξέλεγκτη δράση των παρακρατικών ομάδων, φαίνεται, δυστυχώς, ότι μας επιβεβαιώνουν. Λίγη ώρα αφότου με ανακοίνωσή μας ζητήσαμε εξηγήσεις για τη δράση τους, ήρθε στη δημοσιότητα η είδηση για τραυματισμό αστυνομικού από πυρά αυτόκλητης ομάδας εθνοφυλάκων στον Έβρο», αναφέρει σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ..

«Η κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο οφείλουν να δώσουν άμεσα τις απαραίτητες απαντήσεις. Επιβεβαιώνουν ή όχι το τραγικό αυτό συμβάν; Πότε επιτέλους ο κ. Μητσοτάκης θα μαζέψει τους αυτόκλητους πιστολέρο που απειλούν τους πάντες; Ελπίζουμε να μη χρειαστεί να θρηνήσουμε θύματα μέχρι να αναλάβει τις ευθύνες του ο πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του», καταλήγει ο κ. Χαρίτσης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ