ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός στην Ελλάδα: Τρία θετικά κρούσματα στην Καστοριά

Κορωνοϊός στην Ελλάδα: Τρία θετικά κρούσματα στην Καστοριά
ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Νέα θετικά κρούσματα κορωνοϊού –τρία στον αριθμό τους- εντοπίστηκαν στην περιοχή της Καστοριάς, όπως επιβεβαίωσε ο αντιπεριφερειάρχης Υγείας Ηλίας Τοπαλίδης σε δηλώσεις του σε τοπικά ΜΜΕ.

Πρόκειται για έναν γιατρό, που είχε επαφή με τον 53χρονο ασθενή που πλέον νοσηλεύεται στο ΑΧΕΠΑ σε σοβαρή κατάσταση, έναν 55χρονο επιχειρηματία και έναν 90χρονο.

Οι τρεις ασθενείς βρίσκονται ήδη σε κατ’ οίκον περιορισμό ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι συζητείται το ενδεχόμενο αν θα μεταφερθούν στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαϊδας ή σε κάποιο άλλο νοσοκομείο αναφοράς.

Κρούσμα και στην Κρήτη

Νωρίτερα, καταγράφηκε και το πρώτο κρούσμα του ιού στην Κρήτη, με τοπικές ιστοσελίδες να αναφέρουν πως ο ασθενής είναι ένας 45χρονος .

Ήδη έχει ξεκινήσει η διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών του άνδρα, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν και άλλα κρούσματα στο οικοΗρακλειώτηςγενειακό του περιβάλλον ή ανάμεσα σε άτομα με τα οποία ήρθε σε επαφή.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Cretapost.gr, ο ασθενής επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον γιατρό του και στη συνέχεια επισκέφτηκε το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου.
Μετά τη λήψη δείγματος, ο 45χρονος επέστρεψε σπίτι του όπου θα παραμείνει για τις επόμενες 15 ημέρες.

Κατά την ίδια ιστοσελίδα, ο ασθενής είναι καλά στην υγεία του και απύρετος. Εμφανίζει μόνο βήχα και σύμφωνα με τις οδηγίες των γιατρών του ΠΑΓΝΗ θα παραμείνει σε καραντίνα και θα ακολουθήσει τις οδηγίες που του έχουν δώσει.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως ο άνδρας είχε επισκεφθεί προ ημερών την Αθήνα και την Ακρόπολη στο πλαίσιο εκπαιδευτικής εκδρομής.

Σε όσους βρέθηκαν με τον 45χρονο σε απόσταση ενός μέτρου για περισσότερο από 15 λεπτά έχουν δοθεί οδηγίες από τον ΕΟΔΥ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ