ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός στην Ελλάδα: Σε σοβαρή κατάσταση ο γιος του 90χρονου από την Καστοριά

Κορωνοϊός στην Ελλάδα: Σε σοβαρή κατάσταση ο γιος του 90χρονου από την Καστοριά
ΙΝΤΙΜΕ/ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Σε σοβαρή άλλα σταθερή κατάσταση νοσηλεύεται στον θάλαμο αρνητικής πίεσης ο γιος του 90χρονου, ο οποίος απεβίωσε έχοντας προβληθεί από κορωνοϊό.

Σε λίγο καλύτερη κατάσταση νοσηλεύεται και η νύφη του 90χρονου, στο Μποδοσάκειο νοσοκομείο Πτολεμαΐδας.

Υπενθυμίζεται ότι ο 90χρονος είχε απευθυνθεί αρχικά στο Κέντρο υγείας Τσοτιλίου και στην συνέχεια απευθύνθηκε στο νοσοκομείο Καστοριάς στο ΤΕΠ.

Στη συνέχεια έγινε εισαγωγή του στην Παθολογική κλινική με συμπτώματα πνευμονίας. Μετά την επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ του έγιναν εξετάσεις όπου διαπιστώθηκε ότι ήταν θετικός στον κορωνοϊό και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Μποδοσάκειο νοσοκομείο Πτολεμαΐδας, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ένα άλλο περιστατικό, ένας 78χρονος κι αυτός από την Δαμασκηνιά Βοΐου που νοσηλευόταν από τις 8 Μαρτίου στην Παθολογική κλινική του Μαμάτσειου με συμπτώματα πνευμονίας ομολόγησε κάποια στιγμή στους γιατρούς ότι είχε συναντηθεί με τον 90χρονο.

Του έγιναν αμέσως εξετάσεις και διαπιστώθηκε και αυτός ότι είναι θετικός στον κορωνοϊό.

13 τα κρούσματα στην Καστοριά

Το μεσημέρι αναμένεται στο νοσοκομείο Καστοριάς κλιμάκιο του ΕΟΔΥ όπου θα πραγματοποιηθεί ευρεία σύσκεψη με τους γιατρούς και την διοίκηση του νοσοκομείου. Η Καστοριά έχει 13 διαπιστωμένα κρούσματα εκ των οποίων 7-8 είναι νοσηλευτές και γιατροί του νοσοκομείου.

Πάνω από 40 άτομα από το προσωπικό του νοσοκομείου έχουν τεθεί σε καραντίνα, χωρίς όμως κάνεις από αυτούς να έχει εμφανίσει κάποια συμπτώματα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ