ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός στην Ελλάδα: Θετικός στον ιό γιατρός στο νοσοκομείο της Καλαμάτας

Κορωνοϊός στην Ελλάδα: Θετικός στον ιό γιατρός στο νοσοκομείο της Καλαμάτας
ΙΝΤΙΜΕ

Συναγερμός έχει σημάνει στο νοσοκομείο της Καλαμάτας μετά τον εντοπισμό κρούσματος του νέου κορωνοϊού ανάμεσα στο ιατρικό προσωπικό. 

Ειδικότερα, σύμφωνα με το Notospress.gr, μετά την αποστολή πέντε ύποπτων δειγμάτων από το Νοσοκομείο Καλαμάτας στο Εργαστήριο Μοριακής Διάγνωσης Λοιμογόνων Παραγόντων του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών, τα τέσσερα βρέθηκαν αρνητικά και το ένα θετικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο φορέας είναι γιατρός του Νοσοκομείου Καλαμάτας.

Το Νοσοκομείο Καλαμάτας βρίσκεται σε απόλυτο συντονισμό και συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας για τη διαχείριση της συγκεκριμένης περίπτωσης.

Εννέα διασωληνωμένοι

Στα 352 ανέρχονται συνολικά τα κρούσματα στη χώρα μας, σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό που ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας, ενώ οι θάνατοι είναι τέσσερις.

Αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται 65 ασθενείς, οι 9 είναι διασωληνωμένοι, σε νοσοκομεία της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας.

Παράλληλα, 10 άνθρωποι έχουν πάρει εξιτήριο από τα νοσοκομεία. Ακόμη, τα 51 από τα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι απροσδιόριστα.

Τα περισσότερα κρούσματα εξακολουθούν να εντοπίζονται στην Αθήνα ενώ έχουν μέχρι τώρα ελεγχθεί περισσότερα από 4.320 εργαστηριακά δείγματα.

Σε παγκόσμιο επίπεδο τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ξεπέρασαν τις 175.000 και οι θάνατοι τους 6.700, σημείωσε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ