ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: Ο δήμαρχος Σκιάθου ζητά την απομόνωση του νησιού

Κορωνοϊός: Ο δήμαρχος Σκιάθου ζητά την απομόνωση του νησιού
ΙΝΤΙΜΕ

Να απαγορευτεί η είσοδος στη Σκιάθο ζητά ο δήμαρχος του νησιού με επείγον έγγραφο, υπό τον φόβο εξάπλωσης του κορωνοϊού, καθώς το νησί αποτελεί πόλο έλξης τουριστών.

Με την επιστολή του προς την πολιτική ηγεσία των υπουργείων Εσωτερικών, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, ο κ. Θοδωρής Τζούμας ζητά την απαγόρευση των μετακινήσεων προς το νησί, για όσο χρόνο είναι σε εφαρμογή τα έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση διασποράς του ιού.

«Στην απευκταία περίπτωση που εισαχθεί ένα κρούσμα στο νησί δεν έχουμε την υποδομή να το περιθάλψουμε. Τα νησιά έχουν τρομερό πρόβλημα σε αυτή την κατεύθυνση. Φοβόμαστε για την υγεία των 5.000 μόνιμων κατοίκων. Συνιστούμε σε όλους να μένουν στα σπίτια τους, αλλά υπάρχει κίνδυνος να έχουμε εισαγόμενο κρούσμα με επισκέπτη. Γι' αυτό ζητάμε να απαγορευτούν οι μετακινήσεις προς το νησί, τόσο ακτοπλοϊκώς, όσο και αεροπορικώς», τόνισε ο κ. Τζούμας.

Ενώ συμπληρώνεται ότι:

«Λαμβάνοντας υπόψη την αδυναμία λόγω των αντικειμενικών δυσκολιών να αντιμετωπιστεί το ενδεχόμενο διάδοσης του ιού από την υποστελέχωση και υπολειτουργία του Κέντρου Υγείας και των συνεπειών που θα επιφέρει τόσο στην υγεία των πολιτών, όσο και στην οικονομική ζωή του νησιού, το παραπάνω μέτρο είναι επιβεβλημένο».

Επιπλέον, ο δήμαρχος ζητά να εξαιρεθεί η μεταφορά προϊόντων και η μετακίνηση για επείγουσα ανάγκη, όπως λόγου χάρη για θέματα υγείας, την οποία όμως και «θα κρίνει μια ειδική ομάδα εργασίας».

Ο κ. Τζούμας αναμένεται να επικοινωνήσει σήμερα και τηλεφωνικά με την πολιτική ηγεσία των συναρμόδιων υπουργείων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ