ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός στην Ελλάδα: Υπό αυστηρά μέτρα προστασίας η κηδεία του πρώτου θύματος

Κορωνοϊός στην Ελλάδα: Υπό αυστηρά μέτρα προστασίας η κηδεία του πρώτου θύματος
INTIME

Το τελευταίο αντίο στον 67χρονο Μανώλη Αγιομυργιαννάκη, πρώτο θύμα στην Ελλάδα από την πανδημία του κορωνοϊού, είπαν το μεσημέρι του Σαββάτου τα μέλη της οικογένειάς του, λιγοστοί συγγενείς και φίλοι στην Αμαλιάδα Ηλείας. 

Μέσα στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου στην Αμαλιάδα βρέθηκαν ελάχιστα άτομα της οικογένειας με τον ιερέα και το προσωπικό του γραφείου τελετών.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα ilialive.gr, έξω από τον Ιερό Ναό ελάχιστοι ήταν αυτοί που παραβρέθηκαν κρατώντας απόσταση όπως επιτάσσουν τα μέτρα ασφαλείας αλλά και οι Αρχές.

Ανάμεσα στα άτομα που βρέθηκαν εκεί ήταν ο πρώην βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Γιάννης Κουτσούκος και ο δήμαρχος Ήλιδας Γιάννης Λυμπέρης.

Τα μέτρα ασφαλείας και προστασίας για τη μεταφορά της σορού ήταν δρακόντεια, για όλους. Με ειδικές στολές το προσωπικό του γραφείου τελετών, με μάσκες και γάντια όλοι όσοι βρέθηκαν μέσα στο ναό, αλλά και εκτός αυτού.

Ο χρόνος της τελετής περιορίστηκε σημαντικά σε περίπου είκοσι λεπτά και έπειτα το φέρετρο με τη νεκροφόρα μεταφέρθηκε στο νεκροταφείο για την ταφή.

Υπενθυμίζεται ότι ο 67χρονος Μανώλης Αγιομυργιαννάκης ανήκε στο πολυάριθμο γκρουπ των προσκυνητών από την Ηλεία και την Αχαϊα, που τον περασμένο μήνα είχαν ταξιδέψει στους Άγιους Τόπους.

Μετά την επιστροφή στην Ελλάδα ο εκπαιδευτικός, όπως και αρκετοί ακόμη συνταξιδιώτες του εμφάνισε σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα και, μετά και την επιβεβαίωση ότι ήταν θετικός στον κορωνοϊό, μεταφέρθηκε σε ειδικό θάλαμο αρνητικής πίεσης στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου.

Παρά τις προσπάθειες των γιατρών να τον κρατήσουν στη ζωή, κατά την παραμονή του στο Νοσοκομείο εμφάνισε πολυοργανική ανεπάρκεια με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του στις 12 Μαρτίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ