ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: Νεκρός στρατιωτικός από τη Ξάνθη - Στους 23 οι νεκροί

Κορωνοϊός: Νεκρός στρατιωτικός από τη Ξάνθη - Στους 23 οι νεκροί
Φωτογραφία αρχείου ΙΝΤΙΜΕ

Υπέκυψε 50χρονος στρατιωτικός από τη Ξάνθη που νοσηλευόταν τις τελευταίες ημέρες στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών στη χώρα μας σε 23. 

Ο 50χρονος πέθανε από τον κορωνοϊό τα ξημερώματα της Πέμπτης, σύμφωνα με το xanthipress.gr.

Μάλιστα, σημειώνεται πως η είδηση έγινε γνωστή κατά την πρωινή αναφορά του διοικητή της μονάδας που υπηρετούσε ο άτυχος στρατιωτικός, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό αν ο άνδρας έπασχε από υποκείμενα νοσήματα.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο Εχίνος

Η κοινότητα του Εχίνου στη Θράκη τέθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και καραντίνας από τις 18:00 το απόγευμα, λόγω υψηλού επιδημιολογικού κινδύνου από τον κορωνοϊό, σύμφωνα με την ενημέρωση του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Χαρδαλιά.

«Από σήμερα στις 18:00 το απόγευμα μέχρι και την 7η Απριλίου κηρύσσεται σε έκτακτη κατάσταση η περιοχή της κοινότητας Εχίνου της δημοτικής ενότητας Μύκης στην Ξάνθη. Επιβάλλεται προσωρινός περιορισμός κατοίκων χωρίς καμία δυνατότητα κατ' εξαίρεσης μετακίνησης», ανακοίνωσε κ. Χαρδαλιάς και όπως είπε η έκτακτη κατάσταση θα ισχύσει για δύο εβδομάδες, οπότε και θα επανεκτιμηθεί η άρση ή η παρατασή της.

Ο κ. Χαρδαλιάς κάλεσε τους κατοίκους της περιοχής και ειδικότερα των χωριών του Δήμου Μύκης να παραμείνουν στα σπίτια τους. «Ήδη οι έλεγχοι είναι εξαντλητικοί και ο κίνδυνος εξάπλωσης της νόσου στην περιοχή είναι υψηλότατος», είπε.

Η καραντίνα στον Εχίνο και οι μαζικές επιστροφές στην ορεινή Ξάνθη

821 έχουν προσβληθεί από τον ιό στην Ελλάδα

Την Τετάρτη ανακοινώθηκαν από τον Σωτήρη Τσιόδρα, 78 νέα κρούσματα, με τον συνολικό αριθμό να φτάνει τους 821.

Συνολικά 134 νοσηλεύονται, εκ των οποίων οι 53 διασωλημένοι σε ΜΕΘ. Το 64% είναι άνδρες.

Ο μέσος όρος της ηλικίας όσων είναι διασωληνωμένοι είναι τα 67 έτη. Όλοι λαμβάνουν αντι-ιική θεραπεία. Παράλληλα, 36 άνθρωποι έχουν πάρει εξιτήριο από τα νοσοκομεία.

Συνολικά έχουν γίνει 10.000 τεστ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ