ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός - Μέσα Μαζικής Μεταφοράς: Τι αλλάζει στα δρομολόγια

Κορωνοϊός - Μέσα Μαζικής Μεταφοράς: Τι αλλάζει στα δρομολόγια
INTIME NEWS

Τηλεδιάσκεψη πραγματοποίησε την Τετάρτη ο υπουργός Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, με τις διοικήσεις των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, ώστε να υπάρξει ένας αποτελεσματικός συντονισμός των δράσεων αναφορικά με τα μέτρα πρόληψης του κορωνοϊού αλλά και την αναπροσαρμογή των δρομολογίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συζήτηση του κ. Καραμανλή με τις διοικήσεις των εποπτευόμενων φορέων κινήθηκε σε τέσσερις βασικούς άξονες.

  • Επιβατική κίνηση: Η πτώση αγγίζει το 90%. Ενδεικτικά αναφέρθηκε πως από περίπου 900.000 ημερήσιες επικυρώσεις πριν την πανδημία, σήμερα πραγματοποιούνται κάτω από 100.000, σε όλα τα μέσα.
  • Απολυμάνσεις συρμών και οχημάτων: Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών ενημερώθηκε για την εξέλιξη των απολυμάνσεων, για τις οποίες είχε δώσει σαφείς οδηγίες ώστε να εντατικοποιηθούν. Οι απολυμάνσεις πραγματοποιούνται πλέον με ακόμα μεγαλύτερη συχνότητα. Συνεχίζονται και οι νεφώσεις. Σε κάποιες περιπτώσεις, όπως στο Κέντρο Ελέγχου Λειτουργίας του Μετρό και του Τραμ, γίνονται απολυμάνσεις ανά δίωρο. Έχουν δοθεί γάντια και μάσκες σε όλο το προσωπικό όλων των οργανισμών.
  • Χρονοαποστάσεις στο Μετρό και συχνότητα κίνησης στα λεωφορεία: Ο κ. Καραμανλής έδωσε οδηγίες να πραγματοποιούνται αναλόγως με τις ανάγκες. Σε ό,τι αφορά στα δρομολόγια των αστικών, έχει ήδη υπάρξει ενίσχυση με 70 επιπλέον λεωφορεία τις πρωινές ώρες (6 πμ-10 πμ) και με 45 επιπλέον λεωφορεία το απόγευμα (15:00 – 18:00). Τις ώρες αιχμής έχουν μειωθεί οι χρονοαποστάσεις και στο μετρό. Ειδικότερα, ζητήθηκε από τις διοικήσεις να επικοινωνήσουν με τα νοσοκομεία αναφοράς, ώστε εάν χρειαστεί να υπάρξει αναπροσαρμογή των δρομολογίων για να καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες ιδίως του υγειονομικού/νοσηλευτικού προσωπικού.
  • Το πλάνο της επόμενης ημέρας: Ο κ. Καραμανλής έδωσε τις κατευθύνσεις και ζήτησε από τους τρεις οργανισμούς να καταρτίσουν επιχειρησιακό σχέδιο επανεκκίνησης μετά την κρίση του κορωνοϊού.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν ο υφυπουργός Μεταφορών, Γιάννης Κεφαλογιάννης ο γ.γ. Μεταφορών, Νίκος Σταθόπουλος, ο πρόεδρος του ΟΑΣΑ, Γιάννης Γκόλιας, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΑΣΑ, Νίκος Αθανασόπουλος, ο Πρόεδρος της ΟΣΥ, Βασίλης Ξυπολυτάς, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΣΥ, Στέφανος Αγιάσογλου, ο πρόεδρος της ΣΤΑΣΥ, Χαράλαμπος Δαμάσκος και ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΣΤΑΣΥ, Νίκος Χαιρέτας.

Κορωνοϊός: 83 νεκροί και 52 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα

Συνολικά 83 είναι οι νεκροί από κορωνοϊό στην Ελλάδα, σύμφωνα με την ενημέρωση του καθηγητή λοιμωξιολογίας και εκπρόσωπου του υπουργείου Υγείας, Σωτήρη Τσιόδρα, ο οποίος γνωστοποίησε επιπλέον 52 επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Ελλάδα, με το σύνολό τους να ανέρχεται πλέον στα 1.884. Παράλληλα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε αυστηροποίηση των μέτρων ενόψει Πάσχα, με ενδελεχείς ελέγχους σε διόδια και λιμάνια.

Σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα, το 57% του συνόλου των κρουσμάτων είναι άνδρες. 509 ασθενείς σχετίζονται με ταξίδι στο εξωτερικό, ενώ 708 έχουν σχέση με άλλον ασθενή.

Οι διασωληνωμένοι είναι 84, με τη μέση ηλικία τους να είναι τα 67 έτη. Το 77% εξ αυτών έχουν κάποιο υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι.

Εκ των θανόντων, οι 23 είναι γυναίκες, η μέση ηλικία τους τα 74 έτη, ενώ των 87% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή ήταν προχωρημένης ηλικίας.

Οι ασθενείς που έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ είναι 14. Συνολικά στην Ελλάδα έχουν ληφθεί 32.528 κλινικά δείγματα.

Κορωνοϊός - Χαρδαλιάς: Μπλόκα σε διόδια, λιμάνια και σταθμούς εν όψει του Πάσχα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ