ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός - Χαρδαλιάς: Κλείνει η περιπατητική ζώνη της Νέας Πολιτείας Ευόσμου για 14 ημέρες

Κορωνοϊός - Χαρδαλιάς: Κλείνει η περιπατητική ζώνη της Νέας Πολιτείας Ευόσμου για 14 ημέρες
INTIME NEWS

Την απαγόρευση κυκλοφορίας στην περιπατητική ζώνη, στη Νέα Πολιτεία Ευόσμου, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη σημερινή ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για την πορεία του νέου κορωνοϊού στη χώρα.

Συγκεκριμένα και για τις επόμενες δύο εβδομάδες, από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή από τις 2 το μεσημέρι μέχρι τις 8 το πρωί της επομένης καθώς και τα Σαββατοκύριακα για ολόκληρο το 24ωρο, η περιπατητική ζώνη που είναι εφαπτόμενη στην οδό Ανδρέα Τρίτση, δεν θα είναι προσβάσιμη για τους πολίτες.

«Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα συγχρωτισμού και μετά από πρόταση του οικείου Δήμου αποφασίστηκε να περιοριστεί η κίνηση των πολιτών στην περιπατητική ζώνη που είναι εφαπτόμενη στην οδό Ανδρέα Τρίτση, στην περιοχή της Νέας Πολιτείας Ευόσμου του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρδαλιάς.

«Από τη φάση της επιμονής, περνάμε τώρα στη φάση της υπομονής. Πρέπει με προσήλωση να εστιάσουμε στην προσπάθεια που κάνουμε. Χρειάζεται υπομονή και συνέπεια. Μένουμε σπίτι.», υπογράμμισε ο κ. Χαρδαλιάς.

«Μέχρι τις 27 Απριλίου είναι πολύ σημαντικό όλοι να παραμείνουμε πιστοί στο δόγμα. Η καλή αρχή που έχουμε κάνει αξίζει ένα καλό επίλογο».



«30 λεπτά περπάτημα την ημέρα είναι ιδανικά»

O καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας, κατά τη σημερινή του τοποθέτηση αναφέρθηκε στο θέμα της σωματικής άσκησης.

«Η άσκηση στο σπίτι, μια καλή μελέτη, μια καλή μουσική, η συμμετοχή στα κοινά» ήταν κάποια από τα παραδείγματα που ανέφερε. Όσο για την ανάγκη εξόδου και σωματικής άθλησης εκτός σπιτιού, τόνισε πως «είναι λογικό, ο κόσμος να θέλει να βγει από το σπίτ»ι, λέγοντας:

«Το μήνυμα "Μένω Σπίτι" δεν αλλάζει. 30 λεπτά, μία φορά την ημέρα, είναι ένα καλό παράδειγμα για να βγούμε από το σπίτι».

«Εμείς, οι πολίτες των μεγαλουπόλεων πληρώνουμε το τίμημα. Θα πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί. Αν δούμε ότι κάπου υπάρχει πιο πολύς συνωστισμός, θα πρέπει να το αποφεύγουμε», συνέχισε, τονίζοντας την ανάγκη τήρησης των αποστάσεων ασφαλείας από τους δίπλα μας, προκειμένου να αποφεύγεται ο συνωστισμός.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ