ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: Εξονυχιστικοί έλεγχοι στα διόδια της Ελευσίνας

Κορωνοϊός: Εξονυχιστικοί έλεγχοι στα διόδια της Ελευσίνας

Σήμερα, Μεγάλη Δευτέρα, στα διόδια της Ελευσίνας η κίνηση είναι περιορισμένη και οι άντρες της Τροχαίας εξακολουθούν να πραγματοποιούν ελέγχους και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας σε όλα τα οχήματα που επιχειρούν διέλευση.

Από την περασμένη Τετάρτη, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός πολιτικής προστασία Νίκος Χαρδαλιάς, θα ελέγχονται όλα τα οχήματα προκειμένου να αποτραπεί η άσκοπη μετακίνηση των οδηγών και η μετάβασή τους προς τα χωριά της περιφέρειας για να μειωθούν οι πιθανότητες μετάδοσης του κορωνοϊού.

Στην Αττική οδό, προς Ελευσίνα, η κίνηση ήταν αυξημένη από τον κόμβο της Κηφισίας, ενώ σημειώνεται ότι στα διόδια της Αττικής Οδού δεν υπήρχαν έλεγχοι αστυνομικών.

Από τη έναρξη του μέτρου, η αστυνομία έχει εντοπίσει περισσότερους από 220 οδηγούς που επιχείρησαν να σπάσουν την καραντίνα και να φύγουν από τους τόπους μόνιμης κατοικίας τους.

Σήμερα ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece, δεν έχει επιβληθεί κανένα πρόστιμο στα διόδια της Ελευσίνας.

Το Σάββατο καταγράφηκαν 74 τέτοιες παραβάσεις. Υπενθυμίζεται ότι το πρόστιμο είναι τσουχτερό, ενώ οι οδηγοί υφίστανται και την αφαίρεση της πινακίδας τους.

Τα διόδια της Ελευσίνας είναι ενδεικτική περίπτωση, αλλά όχι η μόνη. Ό,τι συμβαίνει σε αυτά, συμβαίνει σε όλα τα διόδια της χώρας και τις εθνικές οδούς, ενώ έλεγχοι γίνονται και στους παράδρομους.

Για όσους μένουν στην Αθήνα, τονίζεται ότι ότι ο παράδρομος της Εθνικής οδού Αθηνών - Λαμίας στο ύψος του Αγίου Στεφάνου κλείνει με μπλόκα της αστυνομίας κατά διαστήματα.

Όσοι λοιπόν θα μετακινηθούν αυτές τις ημέρες θα πρέπει να έχουν έναν πολύ καλό λόγο και επειδή σήμερα ξεκινά η Μεγάλη εβδομάδα, πολλοί μπορούν να μπουν στον πειρασμό να φύγουν για τα χωριά τους. Όμως, τα μπλόκα είναι παντού και είναι αδύνατο. Όσοι πάντως θέλουν να πάνε στον τόπο της μόνιμης κατοικίας τους θα πρέπει να έχουν μαζί τους έντυπο που το αποδεικνύει το Ε1 της φορολογικής τους δήλωσης για παράδειγμα και την αστυνομική τους ταυτότητα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ