ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: Σκηνές του στρατού έξω από το ξενοδοχείο στο Κρανίδι

Κορωνοϊός: Σκηνές του στρατού έξω από το ξενοδοχείο στο Κρανίδι
ΙΝΤΙΜΕ/ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ

Οι άνδρες του στρατού έστησαν σκηνές έξω από το ξενοδοχείο στο Κρανίδι, όπου εντοπίστηκαν 150 κρούσματα κορωνοϊού, προκειμένου να ελέγχουν την κατάσταση.

Στις σκηνές θα διενεργούνται επίσης και οι εξετάσεις από μόνιμο υγειονομικό προσωπικό που θα μείνει στο ξενοδοχείο.

Οι έλεγχοι είναι σαρωτικοί, ενώ σήμερα αναμένονται τα αποτελέσματα και νέων τεστ που πραγματοποίησε χθες στην περιοχή ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας σε πολίτες της περιοχής.

Η ιδιοκτήτρια της μονάδας, Δόμνα Τορτοπίδου, είπε στον ΣΚΑΪ ότι το πρώτο κρούσμα εμφανίστηκε στις 6 Μαρτίου. Στις 16 Μαρτίου ο δήμαρχος βγήκε στα social media και είπε δεν υπάρχει κρούσμα κάτι που αναίρεσε στις 26 Μαρτίου.

Οι θετικοί ευπαθείς θα διαχωριστούν από τους υπόλοιπους και θα απομονωθούν εκτός ξενοδοχείου, ενώ οι αρνητικοί ευπαθείς θα απομονωθούν εντός τους ξενοδοχείου. Η ιχνηλάτηση των επαφών έχει αρχίσει.

Μέχρι στιγμής διασπορά εντός της κοινότητας δεν υπάρχει.Χαρδαλιάς: Δεν θα μπαίνει και δεν θα βγαίνει κανείς

Στο μεταξύ στο Κρανίδι βρέθηκε από την πρώτη στιγμή ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, μαζί με τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ, Παναγιώτη Αρκουμανέα, καθώς και τον γενικό γραμματέα υποδοχής αιτούντων άσυλο, Μάνο Λογοθέτη.

Όπως είπε ο Νίκος Χαρδαλιάς, στο πλαίσιο των μέτρων προστασίας των πολιτών και αποφυγής της διασποράς του ιού, στεγανοποιείται η δομή μεταναστών, ενώ θα εφαρμοστεί απαγόρευση κυκλοφορίας από 8 το βράδυ έως τις 8 το πρωί για 14 ημέρες.

«Ολοκληρώσαμε μια σειρά συσκέψεων. Τα αποτελέσματα της δειγματοληψίας, μας δημιούργησαν την ανάγκη ενός συναγερμού. Είχαμε 150 (148 φιλοξενούμενους, έναν εργαζόμενο και ένα στέλεχος της δομής) θετικά κρούσματα κορωνοϊού σε σύνολο 497 δειγμάτων. Και οι 150 είναι όλοι ασυμπτωματικοί. Επομένως, δεν υπάρχει λόγος πανικού. Από τη Μεγάλη Πέμπτη είχαμε θέσει σε καραντίνα τη δομή, ώστε να μην έχουμε διασπορά στην κοινότητα. Όλα είναι υπό έλεγχο αυτή της στιγμή. Θα παρθούν προληπτικά μέτρα για την περιοχή. Θα υπάρξει περιορισμός της μετακίνησης των πολιτών, θα πρέπει να δοθεί έμφαση στις ευπαθείς ομάδες, στην περιοχή. Να μη βγουν στο δρόμο για τις επόμενες 14 μέρες. Η δομή στεγανοποιείται. Δεν θα μπαίνει και δεν θα βγαίνει κανείς. Ο δήμος της περιοχής μπαίνει σε απαγόρευση κυκλοφορίας 8 το βράδυ με 8 το πρωί για τις επόμενες 14 ημέρες, αναστέλλεται η λειτουργία όλων των λαϊκών αγορών και των παζαριών. Ενισχύεται το κέντρο υγείας του Κρανιδίου με έξι γιατρούς και τέσσερις νοσηλευτές», δήλωσε την Τρίτη το μεσημέρι ο κ. Χαρδαλιάς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ