ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: Θετικές στον ιό η σύζυγος και η πεθερά του 35χρονου στη Θεσσαλονίκη

Κορωνοϊός: Θετικές στον ιό η σύζυγος και η πεθερά του 35χρονου στη Θεσσαλονίκη
INTIME/ ΠΑΠΑΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Θετικές στον κορωνοϊό διαγνώστηκαν η σύζυγος και η πεθερά του 35χρονου, ο οποίος έχασε τη ζωή του από τον ιό πριν από λίγες μέρες στο νοσοκομείο «Άγιος Δημήτριος» στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός Open, oι δύο γυναίκες εξετάστηκαν σήμερα (24/04) στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, το οποίο αποτελεί το κέντρο αναφοράς για τον κορωνοϊό στη Θεσσαλονίκη και αποδείχθηκαν ότι ήταν θετικές στον ιό.

Από τους αρμόδιους φορείς ξεκινά επιχείρηση ιχνηλάτησης και σε άλλα άτομα του στενού συγγενικού περιβάλλοντος του 35χρονου, προκειμένου να διαπιστωθούν τυχόν κι άλλα θετικά κρούσματα.Το χρονικό της υπόθεσης

Ο νεαρός άνδρας, ο οποίος ήταν πατέρας ενός μικρού παιδιού, προσήλθε στο νοσοκομείο «Άγιος Δημήτριος» της Θεσσαλονίκης στις 14 Απριλίου, εμφανίζοντας μόνο πυρετό και κανένα άλλο σύμπτωμα.

Από την κλινική του εικόνα, όμως, οι γιατροί θεώρησαν το περιστατικό «ύποπτο» για τον κορωνοϊό και το απομόνωσαν σε ειδικό θάλαμο. Παρά το γεγονός ότι το πρώτο τεστ, ήταν αρνητικό, του χορήγησαν προληπτική αγωγή για COVID-19, καθώς όπως λένε, στηρίζονται στην κλινική εικόνα και όχι στα εργαστηριακά ευρήματα για να μη χάνουν χρόνο.

Τι καταγγέλλει το οικογενειακό περιβάλλον του 35χρονου

Το περασμένο Σάββατο, όμως, και συγκεκριμένα στην 7η ημέρα από την έναρξη των συμπτωμάτων -όπως έχουν διαπιστώσει οι γιατροί ότι συμβαίνει συχνά- παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση των συμπτωμάτων του και χρειάστηκε να εισαχθεί εσπευσμένα στη ΜΕΘ και να διασωληνωθεί. Το δεύτερο τεστ επιβεβαίωσε τις υποψίες τους, καθώς βγήκε θετικό.

Από τη στιγμή που διασωληνώθηκε η εξέλιξη της υγείας του 35χρονου ήταν ραγδαία, ενώ την πορεία του προς το θάνατο δεν κατάφερε να ανακόψει καμία αγωγή από αυτές που του χορηγήθηκαν. Όλη τη νύχτα της Δευτέρας οι γιατροί δεν έφυγαν στιγμή από το πλευρό του στην εντατική, όμως, ο άτυχος άνδρας ξεψύχησε τα ξημερώματα της Τρίτης.

Οι υποψίες τώρα στρέφονται σε πιθανούς γενετικούς παράγοντες, οι οποίοι οι γιατροί γνωρίζουν στην κλινική πράξη ότι ίσως επηρεάζουν τη θανατηφόρο έκβαση κάποιων ασθενών, χωρίς όμως ακόμα να υπάρχουν παγκοσμίως αποδείξεις γι' αυτό.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ