ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: Γερμανός ανταποκριτής στην Ελλάδα αποθεώνει τη χώρα μας για τη διαχείριση της κρίσης

Κορωνοϊός: Γερμανός ανταποκριτής στην Ελλάδα αποθεώνει τη χώρα μας για τη διαχείριση της κρίσης
AP Photo/Petros Giannakouris

Μια εγκωμιαστική συνέντευξη για τη διαχείριση, από πλευράς της Ελλάδας, της πανδημίας του κορωνοϊού, φιλοξενεί το δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό κανάλι SWR της Γερμανίας, το οποίο σημειώνει πως «καμία χώρα στην Ευρώπη δεν έχει τόσο καλά υπό έλεγχο την πανδημία του κορωνοϊού όσο η Ελλάδα». 

Ο ανταποκριτής του καναλιού Τόμας Μπόρμαν, ο οποίος ζει στην Αθήνα, εξηγεί το γιατί: «Η ελληνική κυβέρνηση αντέδρασε αστραπιαία. Ήδη από τον Φεβρουάριο, όταν διαπιστώθηκε το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού, η κυβέρνηση απαγόρευσε το καρναβάλι. Από τις αρχές Μαρτίου ήδη έκλεισε όλα τα σχολεία και τελικά τα καφέ και τις ταβέρνες», μεταδίδει η Deutsche Welle.

«Οι αριθμοί δικαιώνουν τώρα την κυβέρνηση», συνέχισε ο ανταποκριτής. «Και για να διασφαλιστεί το θετικό αποτέλεσμα ισχύουν αυστηρές απαγορεύσεις. Οι πολίτες δεν επιτρέπεται να βγουν έξω παρά μόνο για να πάνε στη δουλειά ή για να αγοράσουν τρόφιμα ή για μια σύντομη βόλτα. Αυτό ισχύει εδώ και πέντε εβδομάδες και προς το παρόν τα περιοριστικά μέτρα εξακολουθούν να ισχύουν».

Ο ανταποκριτής δηλώνει έκπληκτος από το πόσο καλά η ελληνική κυβέρνηση διαχειρίζεται την κρίση.

«Αλλά, η κυβέρνηση έχει και έναν καλό σύμβουλο, τον Σωτήρη Τσιόδρα. Κάθε απόγευμα στις 6 εμφανίζεται στην τηλεόραση και δίνει συμβουλές. Πρόσφατα δήλωσε πως είναι καλύτερα τα σχολεία και τα καταστήματα να παραμείνουν κλειστά. Έτσι τα ποσοστά των νέων κρουσμάτων θα παραμείνουν χαμηλά και τα νοσοκομεία δεν θα επιβαρυνθούν. Και αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό γιατί εξαιτίας της πολύχρονης οικονομικής κρίσης δεν είναι καλά εξοπλισμένα» συμπληρώνει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ