ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία υγειονομικών έξω από το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ

Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία υγειονομικών έξω από το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ
INTIME NEWS/ ΠΑΠΑΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Συγκέντρωση στο προαύλιο του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ πραγματοποιήθηκε, στο πλαίσιο της σημερινής πανελλαδικής κινητοποίησης για την υγεία, την οποία διοργανώνει η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) και στηρίζουν κι άλλες ενώσεις και σωματεία υγειονομικών.

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν γιατροί, νοσηλευτές, εργαζόμενοι σε νοσοκομεία και σε ένδειξη συμπαράστασης μέλη διαφόρων πολιτικών κινήσεων, οργανώσεων και εργασιακών σωματείων.

«Τιμούμε όσους έχασαν τη ζωή τους στη μάχη για τον κορωνοϊό, ζητούμε μόνιμες προσλήψεις και μέσα ατομικής προστασίας, να ανοίξουν τα περιφερειακά ιατρεία, θέλουμε ένα καλά στελεχωμένο δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας», δήλωσε η πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ) Δάφνη Κατσίμπα. Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Δελής.

Στο πλαίσιο της πανελλαδικής δράσης για την υγεία, σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ πραγματοποιούν σήμερα παρεμβάσεις σε χώρους δουλειάς, σε δομές υγείας, σε εργοτάξια, στη βιομηχανία, στη ΒΙΠΕ Σίνδου, στο εμπόριο, σε αποθήκες σούπερ μάρκετ, κ.α. με αιτήματα «την τήρηση των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας για την ανάσχεση της πανδημίας του κορωνοϊού, αλλά και για την ανάδειξη φαινομένων εργοδοτικής αυθαιρεσίας, με πρόσχημα την πανδημία».

Στο πλαίσιο των δράσεων του ΠΑΜΕ πραγματοποιήθηκε από υγειονομικούς, παρέμβαση στην 3η ΥΠΕ στην πλατεία Αριστοτέλους. Συζήτηση με τους εργαζόμενους στο εργοτάξιο του αεροδρομίου, δίωρη στάση εργασίας και γενική συνέλευση πραγματοποίησε το συνδικάτο οικοδόμων νομού Θεσσαλονίκης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ