ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός - Θεσσαλονίκη: Κανονικά στις 5 Σεπτεμβρίου θα διεξαχθεί η 85η ΔΕΘ

Κορωνοϊός - Θεσσαλονίκη: Κανονικά στις 5 Σεπτεμβρίου θα διεξαχθεί η 85η ΔΕΘ
Φωτογραφία αρχείου INTIME NEWS/ ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Προσαρμοσμένη στις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί εξαιτίας του κορωνοϊού, δίνοντας έμφαση στη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας, θα είναι η 85η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης, η οποία θα ανοίξει κανονικά τις πύλες της στις 5 Σεπτεμβρίου 2020, όπως δήλωσε ο υφυπουργός Μακεδονίας και Θράκης Θεόδωρος Καράογλου, μετά την τηλεδιάσκεψη που είχε με το διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΘ-Helexpo.

«O κορωνοϊός δεν ακυρώνει το μέλλον», είπε ο υφυπουργός και εξέφρασε την πεποίθηση πως η 85η ΔΕΘ θα επιβεβαιώσει ότι η Θεσσαλονίκη, η Μακεδονία και η Θράκη αποτελούν έναν ασφαλή επενδυτικό και τουριστικό προορισμό.

«Έχοντας πρωταρχικό μέλημα τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας θα πορευτούμε λαμβάνοντας υπόψη το υπό διαμόρφωση πρωτόκολλο υγιεινής και ασφάλειας εκθετών και κοινού, ώστε η φετινή διαφορετική Έκθεση να έχει τη μέγιστη δυνατή επιτυχία δίχως να αλλοιωθεί ο χαρακτήρας της», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καράογλου.

Αναφορικά με την ομόφωνη έγκριση του Ειδικού Χωρικού Σχεδίου της Έκθεσης από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ο υφυπουργός τη χαρακτήρισε «θεμέλιο λίθο» για τον εκσυγχρονισμό του εκθεσιακού φορέα, αφού ανοίγει οριστικά τον δρόμο για την ανάπλαση των εγκαταστάσεων της ΔΕΘ-Helexpo.

«Το είπαμε, το κάναμε πράξη», δήλωσε ο κ. Καράογλου και υπενθύμισε ότι η ανάπλαση του χώρου της ΔΕΘ με σύγχρονες υποδομές και χώρους πρασίνου αποτελεί ένα από τα πέντε εμβληματικά έργα που ανακοίνωσε και υλοποιεί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

«Μετά από αυτήν την εξέλιξη, η ΔΕΘ ατενίζει το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία, έτοιμη να ανταπεξέλθει στις αυξημένες προκλήσεις της εποχής. Η Θεσσαλονίκη αποκτά ένα σύγχρονο, "πράσινο" εκθεσιακό κέντρο, το οποίο θα τονώσει την αυτοπεποίθησή της και την οικονομική δραστηριότητα στη Βόρεια Ελλάδα», υπογράμμισε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ