ΕΛΛΑΔΑ

Άρση μέτρων: Παρατείνεται το σχολικό έτος

Άρση μέτρων: Παρατείνεται το σχολικό έτος
ΙΝΤΙΜΕ

Στις 11 Μαΐου θα καθίσουν στα θρανία οι μαθητές της Γ' Λυκείου ενώ στις 18 Μαΐου θα ξεκινήσουν τα μαθήματα και για τις υπόλοιπες τάξεις του Λυκείου και του Γυμνασίου.

Το σχολικό έτος θα επεκταθεί έως τις 12 Ιουνίου ενώ υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως εξήγησε πως και η νέα χρονιά θα ξεκινήσει νωρίτερα, πιθανώς από την 1η Σεπτεμβρίου.

Οι πανελλαδικές εξετάσεις θα ξεκινήσουν στις 15 Ιουνίου για τα γενικά Λύκεια και μια ημέρα αργότερα για τα επαγγελματικά. Αναμένονται οδηγίες της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας για επιμέρους πτυχές του τρόπου διεξαγωγής των εξετάσεων.

Για τα Δημοτικά και τα Νηπιαγωγεία τόνισε πως εξετάζεται το ενδεχόμενο ανοίγματος την 1η Ιουνίου, μόνο αν επιβεβαιωθεί η ύφεση της πανδημίας στη χώρα.

Εκ περιτροπής μαθήματα: Τα σχολεία θα έχουν δύο ζώνες λειτουργίας και τα μαθήματα θα γίνονται εκ περιτροπής σε διαιρεμένα τμήματα στα δύο, για την μείωση του συγχρωτισμού εντός των αιθουσών.

Η απόσταση μεταξύ των μαθητών θα οριστεί στο ενάμισι μέτρο και η διδασκαλία θα γίνει εκ περιτροπής: Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή για το ένα τμήμα και Τρίτη, Πέμπτη για το άλλο.

Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά το σχέδιο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ