ΕΛΛΑΔΑ

Ρατσιστική συμπεριφορά security σε Αφρικανό επιβάτη του ΗΣΑΠ

Ρατσιστική συμπεριφορά security σε Αφρικανό επιβάτη του ΗΣΑΠ
Στιγμιότυπο από επεισόδιο στον ΗΣΑΠ Video grab

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει ένα βίντεο που έχει καταγράψει την απαράδεκτη ρατσιτική συμπεριφορά υπαλλήλου security στον Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο εις βάρος Αφρικανού.

Όπως φαίνεται στο βίντεο, ο security πλησιάζει τον μετανάστη και του ζητά να εγκαταλείψει το βαγόνι, το οποίο είναι άδειο, με τη δικαιολογία ότι η βαλίτσα που φέρει μαζί του, εμποδίζει εξαιτίας του μεγάλου μεγέθους της.

Ο Αφρικανός αρνείται, λέγοντας ότι το βαγόνι είναι άδειο, συνεπώς δεν εμποδίζει κανέναν η βαλίτσα του, όμως ο security, σε υπέρβαση των αρμοδιοτήτων του και σε ρόλο αστυνομικού ακούγεται να λέει «Βγάλ΄το, έλα τελείωνε βγάλ' το να φύγουμε. Εγώ κάνω κουμάντο εδώ», ενώ ταυτόχρονα επιχειρεί ο ίδιος να πετάξει έξω από το βαγόνι την βαλίτσα του Αφρικανού μετανάστη, επικαλούμενος μάλιστα κανονισμό σύμφωνα με τον οποίο τα μεγάλα αντικείμενα πρέπει να μπαίνουν στο τελευταίο βαγόνι.

Το περιστατικό σημειώθηκε στον σταθμό της Κηφισιάς, και κατέγραψε με το κινητό της τηλέφωνο μια επιβάτις, η οποία παρενέβη στο επεισόδιο λέγοντας στον security ότι ο κανονισμός τον οποίο είχε επικαλεστεί νωρίτερα ισχύει μόνο για τη μεταφορά ποδηλάτων, ενώ τον προκάλεσε να φέρει την αστυνομία στον σταθμό για να λυθεί το θέμα.

Ο άνδρας security έφυγε τελικά από το βαγόνι μετά την επέμβαση της κοπέλας που έδωσε το βίντεο στη δημοσιότητα.

Το βίντεο με την ρατσιστική συμπεριφορά του συγκεκριμένου υπαλλήλου έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις, με τον ΗΣΑΠ να την καταδικάζει και να κάνει γνωστή την πρόθεσή του να κινηθεί νομικά κατά της εταιρείας security για παραβίαση της σύμβασης, ενώ θα ζητήσει και την απομάκρυνση του εν λόγω υπαλλήλου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ