ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: Θετικοί τρεις γιατροί στο «Αττικόν»

Κορωνοϊός: Θετικοί τρεις γιατροί στο «Αττικόν»
ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ/ΙΝΤΙΜΕ

Τρεις γιατροί στο Αττικόν νοσούν από κορωνοϊό ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των γιατρών που έχουν προσβληθεί στο νοσοκομείο σε 6.

Σύμφωνα με το ΣΚΑΪ, οι τρεις γιατροί υπηρετούσαν στην νευρολογική κλινική που συστεγάζεται στο πρώτο όροφο με την πνευμονολογική.

Οι γιατροί έχουν ήπια συμπτώματα και βρίσκονται σπίτι τους.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, πάνω από 15 εργαζόμενοι βρίσκονται καραντίνα και αναμένονται τα τεστ ενώ η πνευμονολογική και νευρολογική κλινική επίσης είναι σε καραντίνα.

Σημειώνεται πως κανένας θάνατος από κορωνοϊό δεν καταγράφηκε το τελευταίο 24ωρο στη χώρα μας, σύμφωνα με την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας. Συνολικά, οι νεκροί στην Ελλάδα παραμένουν 140.

Ωστόσο, ανακοινώθηκαν 21 νέα κρούσματα του SARS-CoV-2, με τον συνολικό αριθμό να ανέρχεται στα 2.612, εκ των οποίων το 55.5% αφορά άνδρες.

Από αυτά, 593 (22.7%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.291 (49.4%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Παράλληλα, 36 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών. 8 (22.2%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.

To 88.9% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. Ακόμη, 75 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ