ΕΛΛΑΔΑ

Επικεφαλής TUI:Ελλάδα, Kύπρος, Βουλγαρία - Πορτογαλία έχουν καλές πιθανότητες να ανοίξουν τουριστικά

Επικεφαλής TUI:Ελλάδα, Kύπρος, Βουλγαρία - Πορτογαλία έχουν καλές πιθανότητες να ανοίξουν τουριστικά
ΙΝΤΙΜΕ

Η Ελλάδα, όπως και η Κύπρος, η Βουλγαρία και η Πορτογαλία, έχουν «καλές πιθανότητες» να ανοίξουν σύντομα για τον τουρισμό, εκτιμά ο επικεφαλής του γερμανικού τουριστικού ομίλου TUI, Φριτς Γιούσεν.

Αυτές οι χώρες επιδίωξαν συζητήσεις με την TUI και προετοιμάζονται «πολύ εντατικά για την επιστροφή των τουριστών», δηλώνει ο κ. Γιούσεν στο περιοδικό Der Spiegel που θα κυκλοφορήσει αύριο, Σάββατο. με κεντρικό θέμα τις προοπτικές του ευρωπαϊκού τουρισμού για το τρέχον έτος, στη σκιά της πανδημίας του κορωνοϊού.

«Η Ευρώπη ήταν για τους Ευρωπαίους τις προηγούμενες δεκαετίες μια οικεία περιοχή, μια πατρίδα στο εξωτερικό. Τώρα υπάρχουν και πάλι σύνορα, μπάρες, ένας λαβύρινθος γεμάτος εμπόδια», επισημαίνεται στο δημοσίευμα.

Όπως αναφέρει το περιοδικό, ο επικεφαλής της TUI, σε επιστολή προς τους συνεργάτες του πριν από λίγες ημέρες, ασκούσε κριτική προς τον Γερμανό υπουργό Εξωτερικών Χάικο Μάας και τον πρωθυπουργό της Βαυαρίας Μάρκους Σέντερ, χωρίς να τους κατονομάζει, επειδή, όπως έγραφε, «έχουν ήδη ξεγράψει τη φετινή χρονιά» ή διαφημίζουν τις «διακοπές στο εσωτερικό», «αντί να αναπτύσσουν ιδέες σχετικά με το υπό ποιους όρους θα καταστούν και πάλι εφικτές οι διακοπές και τα αεροπορικά ταξίδια».

«Είναι νωρίς ακόμα»

«Είναι πολύ πρόωρο ακόμη να κάνουμε λόγο για το πώς θα κάνουμε διακοπές, καθώς μόλις αυτή την εβδομάδα ξεκίνησαν οι συζητήσεις μεταξύ κυβέρνησης και φορέων του τουρισμού για να εκτιμηθεί η κατάσταση και πως θα μπορέσουν να ανοίξουν οι επιχειρήσεις» λέει στο CNN Greece ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) κ. Γιάννης Ρέτσος, τονίζοντας ότι ο ΣΕΤΕ ήδη έχει επεξεργαστεί κάποια πρωτόκολλα.

Πώς θα κάνουμε (αν κάνουμε) φέτος διακοπές

Τονίζει, όμως, ότι όλα θα εξαρτηθούν από το πότε και με ποιο τρόπο θα επαναλειτουργήσουν οι αερομεταφορές κάτι που δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ