ΕΛΛΑΔΑ

Άρση μέτρων: Νέα πραγματικότητα στα ΜΜΜ - Τηρούνται τα μέτρα στο μετρό

Άρση μέτρων: Νέα πραγματικότητα στα ΜΜΜ - Τηρούνται τα μέτρα στο μετρό
CNN Greece

Σήμερα ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο για τους πολίτες στη χώρα, καθώς μπαίνει μεν τέλος στην καραντίνα και στα SMS, αλλά τίθενται σε εφαρμογή μια σειρά νέων μέτρων για την προστασία των πολιτών από τη μετάδοση του κορωνοϊού.

Από το πρωί σήμερα, Δευτέρα, ο κόσμος που μετακινείται με τα μέσα μεταφοράς τηρεί τις νέες εντολές, φορά τη μάσκα όπως μπορείτε να δείτε σε βίντεο και φωτογραφίες στα ρεπορτάζ του CNN Greece και όπως ενημερωθήκαμε δεν υπάρχει μεγάλη επιβατική κίνηση.

Είναι λίγο πιο αυξημένη σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες αλλά και πάλι είναι πολύ χαμηλή.

Σημειώνεται ότι στους συρμούς δεν είναι όλες οι θέσεις διαθέσιμες και έχει τοποθετηθεί κόκκινη κορδέλα σε όσες απαγορεύεται η χρήση τους.

Από σήμερα μπαίνει υποχρεωτικά στη ζωή μας η μάσκα που πάρα πολλοί από εμάς φορούσαμε έτσι κι αλλιώς το προηγούμενο διάστημα όταν ήμασταν έξω από το σπίτι.

Η μάσκα από σήμερα είναι υποχρεωτική για τους πολίτες στα μέσα μαζικής μεταφοράς, στα ΤΑΧΙ, στα ασανσέρ, στα νοσοκομεία, στα ιατρεία και στα διαγνωστικά κέντρα.

Για τους εργαζόμενους είναι υποχρεωτική στα ΜΜΜ, στα ΤΑΧΙ, στα σούπερ μάρκετ, καταστήματα τροφίμων που διαχειρίζονται μη τυποποιημένα τρόφιμα, σε νοσοκομεία, ιατρεία, διαγνωστικά κέντρα, κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής.

Στους υπόλοιπους κλειστούς χώρους δίνεται ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας ή καλύμματος προσώπου εφόσον είναι εφικτό.

Η μη τήρηση του μέτρου αυτού επιφέρει πρόστιμο 150 ευρώ.

Για τις μετακινήσεις, τέλος, σημειώνεται ότι στην Αττική είναι ελεύθερες εντός λεκανοπεδίου αλλά εντός περιφερειακής ενότητας.

Για παράδειγμα δεν μπορεί ένας κάτοικος της Αθήνας να πάει στα νησιά του Αργοσαρωνικού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ