ΕΛΛΑΔΑ

Ναύπακτος: Εικόνες συνωστισμού το βράδυ της Κυριακής

Ναύπακτος: Εικόνες συνωστισμού το βράδυ της Κυριακής
Screengrab

Η Ναύπακτος το βράδυ της Κυριακής θύμιζε... Μύκονο, καθώς στο κέντρο επικράτησε το αδιαχώρητο.

Ειδικότερα, πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στα μαγαζιά της περιοχής, χωρίς να τηρούνται απαραίτητα οι απαιτούμενες αποστάσεις.

Μάλιστα, στο λιμάνι της Ναυπάκτου βρέθηκαν χιλιάδες κόσμου, σύμφωνα με τοπικό μέσο.

Ανησυχία από τους επιστήμονες

Την ανησυχία του για τις εικόνες συνωστισμού σε μπαρ της Μυκόνου, εξέφρασε ο καθηγητής Ιολογίας και μέλος του ΔΣ του ΕΟΔΥ, Γιώργος Σουρβίνος.

Mιλώντας το πρωί της Δευτέρας στον ΣΚΑΪ, ο καθηγητής εξήγησε ότι ο κορωνοϊός δεν έχει φύγει από τη χώρα μας, υπάρχει στην κοινότητα και πως «τέτοιου είδους εικόνες μπορούν να δημιουργήσουν εστίες, μικρές ή μεγάλες, ανά πάσα στιγμή με ταχύτατη διασπορά».

«Είναι διαφορετικό το καλοκαίρι αυτό, πρέπει να προσαρμοστούμε στην ιδέα», τόνισε και πρόσθεσε ότι «όλοι πρέπει να δείξουμε την αντίστοιχη υπευθυνότητα» σχολιάζοντας την επιχειρηματολογία των καταστηματαρχών, ότι δεν μπορούν όλο το βράδυ να επιτηρούν τους τουρίστες που πίνουν τους ποτό τους.

Ο καθηγητής σημείωσε ότι καταλαβαίνει και κατανοεί τα σχόλια περί οικονομίας καθώς «είναι μια λεπτή ισορροπία και μια πολύ δύσκολη εξίσωση που πρέπει να λυθεί μεταξύ της δημόσιας υγείας και του τουρισμού και της επανεκκίνησης της οικονομίας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ