ΕΛΛΑΔΑ

Σε εξέλιξη το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας

Σε εξέλιξη το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας

Με στάση εργασίας και νέα κινητοποίηση σήμερα, Πέμπτη, οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες συνεχίζουν τη διαμαρτυρία τους ενάντια στο «αντιεκπαιδευτικό» -όπως το χαρακτηρίζουν- νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, που ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή.

Τα ΔΣ της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ χαιρέτισαν τις απεργιακές πανεκπαιδευτικές κινητοποιήσεις, χθες και σήμερα, με τις οποίες εκφράστηκε η αντίθεση των εκπαιδευτικών στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας «Αναβάθμιση του Σχολείου και άλλες διατάξεις» και το αίτημά τους να μην ψηφιστεί.

Οι ομοσπονδίες κήρυξαν τρίωρη στάση εργασίας (από 11:00 έως 14:00) και κάλεσαν τους εκπαιδευτικούς σε παράσταση διαμαρτυρίας στις 12:00 το μεσημέρι στη Βουλή.

Αυτή την ώρα, αρκετοί είναι οι εκπαιδευτικοί που έχουν συγκεντρωθεί έξω από τη Βουλή.

Συλλαλητήριο εκπαιδευτικών πραγματοποιήθηκε και το απόγευμα της Τετάρτης στο κέντρο της Αθήνας.

Το ραντεβού των διαδηλωτών είχε δοθεί για τις 19:00 στα Προπύλαια.

Η συμμετοχή στην κινητοποίηση ήταν αρκετά μεγάλη, όπως και στο τελευταίο συλλαλητήριο των εκπαιδευτικών που έλαβε χώρα την Τρίτη και ολοκληρώθηκε με σκηνές μικροέντασης.

Οι διαδηλωτές δήλωσαν ότι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις, ακόμη και αν το νομοσχέδιο για την Παιδεία ψηφιστεί.

Ο εκπρόσωπος των καθηγητών στο υπουργείο Παιδείας τόνισε, χαρακτηριστικά: «Είμαστε εδώ μετά το χθεσινό μεγαλειώδες συλλαλητήριο», έκρινε το νομοσχέδιο «αντιεκπαιδευτικό», τονίζοντας, παράλληλα, πως «διαλύει τη δομή του δημόσιου σχολείου».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ