ΕΛΛΑΔΑ

Λιμάνι Πειραιά: Φεύγουν οι πρώτοι Αθηναίοι – Τα μέτρα και οι έλεγχοι

Λιμάνι Πειραιά: Φεύγουν οι πρώτοι Αθηναίοι – Τα μέτρα και οι έλεγχοι
Φωτογραφία αρχείου ΙΝΤΙΜΕ/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ξεκίνησε η πρώτη έξοδος των Αθηναίων το πρωί του Σαββάτου από το λιμάνι του Πειραιά.

Αρκετοί είναι αυτοί που διάλεξαν το τελευταίο Σαββατοκύριακο του μήνα να πάνε σε κοντινούς προορισμούς για το διήμερο, ενώ άλλοι επέλεξαν άλλα ελληνικά νησιά για να ξεκινήσουν τις καλοκαιρινές διακοπές τους.

Το ταξίδι με το πλοίο φέτος, όμως, διαφέρει, καθώς οι ταξιδιώτες φοράνε μάσκες, τηρούν αποστάσεις ασφαλείας και άλλα μέτρα προστασίας λόγω του κορωνοϊού.

Ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός επιβατών έχει αυξηθεί στο 60% για τα πλοία που δεν διαθέτουν καμπίνες, ενώ για όσα διαθέτουν, στο 65%. Επίσης, αυξήθηκε σε δύο το όριο των ατόμων ανά καμπίνα, ενώ διατηρείται το όριο των τεσσάρων ατόμων εάν πρόκειται για οικογένεια ή ΑμεΑ με συνοδό.

Οι έλεγχοι

Εντατικούς ελέγχους στα πλοία πραγματοποιεί στα λιμάνια όλης της χώρας το Λιμενικό Σώμα.

Οι επιβάτες που ταξιδεύουν οφείλουν να βρίσκονται νωρίτερα στην αποβάθρα αναχώρησης του πλοίου.

Όλοι, αφού πρώτα θερμομετρηθούν, πρέπει να συμπληρώσουν ειδικό ερωτηματολόγιο και να τηρούν απόσταση 1,5 μέτρου μεταξύ τους σε όλους τους χώρους κίνησης.

erotimatologio1
erotimatologio2

Σημειώνεται πως η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική μόνο στους εσωτερικούς χώρους των πλοίων. Επίσης, στα πλοία υπάρχει ειδική διάταξη για τους επιβάτες στα αεροπορικά καθίσματα: ένα κάθισμα κατειλημμένο και ένα κάθισμα κενό, παρακείμενο, μπροστά και πίσω.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ