ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: Σφραγίστηκε η πλαζ «Αυλάκι» στο Πόρτο Ράφτη

Κορωνοϊός: Σφραγίστηκε η πλαζ «Αυλάκι» στο Πόρτο Ράφτη
Άποψη της παραλίας «Αυλάκι» στο Πόρτο Ράφτη. INTIME NEWS / ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ

Συνολικά 16 παραπάνω λουόμενοι από το επιτρεπόμενο όριο εντόπισαν τα κλιμάκια του υπουργείου Υγείας στη δημοτική πλαζ «Αυλάκι», στο Πόρτο Ράφτη, με αποτέλεσμα να διατάξουν το κλείσιμο και να επιβάλουν στο δήμο πρόστιμο ύψους 7.000 ευρώ.

Σύμφωνα με το Mega, η πλαζ έπρεπε να έχει μέχρι και 221 λουόμενους, ωστόσο σε αυτή εντοπίστηκαν συνολικά 237 άτομα.

Η δημοτική αρχή υπέβαλε ένσταση επί της απόφασης, ωστόσο μέχρι την εκδίκασή της, η παραλία θα παραμείνει κλειστή.

Εξάλλου, «λουκέτο» μπήκε σε άλλα τέσσερα καταστήματα (καφετέριες και beach bars) στην ευρύτερη περιοχή, αφού, έπειτα από ελέγχους διαπιστώθηκε συνωστισμός.

Την ίδια στιγμή, 15 νέα κρούσματα κορωνοϊού επιβεβαιώθηκαν στη χώρα μας το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με την ημερήσια έκθεση του ΕΟΔΥ, με τα περισσότερα να εντοπίζονται στην περιφερειακή ενότητα της Ξάνθης.

Κορωνοϊός: Πού εντοπίζονται τα 15 νέα κρούσματα

Η έκθεση του ΕΟΔΥ

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στη χώρα μας είναι 3.390, εκ των οποίων το 54.9% άνδρες αφορά άνδρες.

Εξ αυτών τα 757 (22.3%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1881 (55.5%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Δέκα άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 60 ετών. 3 (30.0%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 90.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 119 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ενώ έχουμε 191 θανάτους συνολικά στη χώρα. 61 (31.9%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.8% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ