ΕΛΛΑΔΑ

Π. Πετράκης στο CNN Greece: Θα χαθούν 150.000 θέσεις εργασίας – Η ανάκαμψη θα είναι ισχυρή

Π. Πετράκης στο CNN Greece: Θα χαθούν 150.000 θέσεις εργασίας – Η ανάκαμψη θα είναι ισχυρή
AP PHOTO

Τις εκτιμήσεις της Κομισιόν για την ελληνική οικονομία σχολιάζει στο CNN Greece, o καθηγητής οικονομικών επιστημών του ΕΚΠΑ, Παναγιώτης Πετράκης, ο οποίος προβλέπει πως θα χαθούν 150.000 θέσεις εργασίας.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Οικονομικών οι προβλέψεις της Κομισιόν για ύφεση 9% φέτος και ανάκαμψη 6% το 2021 βασίζονται στα σημερινά δεδομένα και είναι πολύ πιθανό εάν υπάρχει ταχύτερη ανάκαμψη κάποιων κλάδων όπως η μεταποίηση, η επιβράδυνση να είναι μικρότερη και το rebound της οικονομίας ισχυρότερο.

Ο κ. Πετράκης εμφανίστηκε συγκρατημένα αισιόδοξος για τις οικονομικές προοπτικές, τονίζοντας πως η Ελλάδα βρίσκεται σε πολύ καλύτερη θέση σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες όπως η Γαλλία, η Ισπανία και η Ιταλία.

Η οικονομική κρίση σε παγκόσμιο επίπεδο θα αυξήσει τα δημόσια χρέη, τονίζει ο καθηγητής Οικονομικών και αυτό είναι το πιο σοβαρό θέμα.

Αναφορικά με τη δημιουργία bad bank για την αντιμετώπιση του προβλήματος των «κόκκινων» δανείων ο κ. Πετράκης επεσήμανε πως θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν όλα τα εργαλεία και σημείωσε πως έχει αρχίσει να ωριμάζει το πρόγραμμα τιτλοποίησης «Ηρακλής».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ