ΕΛΛΑΔΑ

Αγωγή κατά του Σκουρλέτη ετοιμάζει Eldorado Gold

Αγωγή κατά του Σκουρλέτη ετοιμάζει Eldorado Gold
EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Την πρόθεσή του να καταθέσει αγωγή για δυσφήμηση κατά του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνου Σκουρλέτη, γνωστοποίησε σήμερα ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Eldorado Gold, Πολ Ράιτ, με αφορμή πρόσφατη συνέντευξη του υπουργού στο πρακτορείο Bloomberg.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ελληνικός Χρυσός οι δηλώσεις του κ. Σκουρλέτη αναφορικά με το πρόσωπο του κ. Ράιτ «είναι αβάσιμες και ψευδείς. Ο κ. Wright προτίθεται να κινηθεί νομικά κατά του υπουργού κ. Σκουρλέτη με την κατάθεση αγωγής για δυσφήμηση στα ελληνικά δικαστήρια και το όποιο ποσό αποζημίωσης ήθελε επιδικαστεί, θα δωρηθεί σε φιλανθρωπικά ιδρύματα στην Ελλάδα».

Ο υπουργός είχε δηλώσει στο Bloomberg ότι ο κ. Ράιτ έπαιζε παιχνίδια με τη μετοχή της εταιρείας.

Απάντηση Σκουρλέτη

Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο αναφέρει: "Αναφορικά με την ανακοίνωση για την πρόθεση του προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου της Eldorado Gold Corporation Paul Wright, να καταθέσει αγωγή εναντίον του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνου Σκουρλέτη, επισημαίνεται ότι όπως ο κ. Wright είναι ελεύθερος να ασκεί τα δικαιώματα που του παρέχει η ελληνική έννομη τάξη, έτσι και ο υπουργός έχει το δικαίωμα, κατά την άσκηση των καθηκόντων του, να διατυπώνει πολιτικές εκτιμήσεις, αλλά και την υποχρέωση να προστατεύει το δημόσιο συμφέρον".

Διαβάστε επίσης:

Σκουρλέτης στο Bloomberg: Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Eldorado έπαιζε παιχνίδια

ΔΗΜΟΦΙΛΗ