ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός - Κέρκυρα: Θετικοί επτά νεαροί Ιταλοί έπειτα απο διακοπές στο νησί

Κορωνοϊός - Κέρκυρα: Θετικοί επτά νεαροί Ιταλοί έπειτα απο διακοπές στο νησί
Pixabay

Τουλάχιστον επτά νεαροί Ιταλοί, ηλικίας 19 ετών, διαγνώστηκαν θετικοί στον κορωνοϊό, αφού πέρασαν τις καλοκαιρινές διακοπές τους στην Κέρκυρα.

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera, οι νεαροί από την περιοχή του Αρέτσο (έξι από το χωριό Μοντεβάρκι και ένας από το χωριό Λατερίνα) βγήκαν θετικοί στο τεστ για Covid 19.

«Φέραμε τις μάσκες από την Ιταλία και τις πρώτες φορές που πήγαμε σε νυχτερινό κέντρο τις φορούσαμε. Αλλά ήμασταν οι μόνοι και τα άλλα παιδιά μας κοίταζαν σαν να ήμασταν από τον Άρη. Έτσι στο τέλος τις βγάλαμε», είπαν στους γονείς τους και στη συνέχεια στις υγειονομικές Αρχές της Ιταλίας.

Οι νεαροί βρίσκονται σε απομόνωση, όπως και οι οικογένειές τους, και φέρονται να είναι όλοι σε καλή κατάσταση, όπως αναφέρει η εφημερίδα. Κατά την ίδια πηγή, μάλιστα, θετική στον κορωνοϊό έχει διαγνωστεί και η μητέρα ενός από τα παιδιά.

Όπως είπαν, «είχαμε την αίσθηση ότι ο ιός δεν είχε προσγειωθεί ποτέ σε αυτό το ελληνικό νησί» και πρόσθεσαν ότι η ατμόσφαιρα εκεί ήταν πολύ ήσυχη και ότι καμία Αρχή δεν τους επέβαλε την υποχρέωση να φορούν μάσκες.

Σύμφωνα, πάντα, με την Corriere della Sera, ακόμα και στα κλαμπ όπου πήγαν να χορέψουν, δεν υπήρχε κανενός είδους έλεγχος και ούτε ένας δεν χόρευε με κάποια προστασία να καλύπτει το στόμα ή τη μύτη του, όπως δήλωσαν.

Τα αγόρια εξέφρασαν τη στεναχώρια τους: «Εάν είχαμε αντιληφθεί τον κίνδυνο, θα είχαμε προστατευτεί ή ίσως δεν θα είχαμε καν ταξιδέψει. Αντίθετα, όλα φαίνονται ήρεμα», επανέλαβαν στους γονείς τους.

Την ίδια στιγμή, ακόμη ένας 19χρονος Ιταλός, που δεν ήταν μέλος της παρέας, επέστρεψε από διακοπές στην Κέρκυρα θετικός στον κορωνοϊό. Και εκείνος δήλωσε ότι πήγε σε κλαμπ χωρίς μάσκα, «γιατί όλοι γύρω του έτσι έκαναν».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ