ΕΛΛΑΔΑ

Χανιά: Ανεξέλεγκτη μαίνεται η φωτιά - Πληροφορίες ότι κάηκαν σπίτια

Χανιά: Ανεξέλεγκτη μαίνεται η φωτιά - Πληροφορίες ότι κάηκαν σπίτια
zarpanews

Σε εξέλιξη βρίσκεται στα νότια της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων και στην ΔΕ Πελεκάνου του Δήμου Κανδάνου-Σελίνου φωτιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης (12/08) καίγοντας χορτολιβαδική δασική και αγροτική έκταση και αναζωπυρώθηκε σήμερα.

Η φωτιά, που αρχικά είχε τεθεί υπό μερικό έλεγχο, αναζωπυρώθηκε το πρωί της Πέμπτης λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή, και εξελίχθηκε μεταξύ των οικισμών Παπαδιανά, Σκλαβοπούλα και Κεδρόδασος, καίγοντας κυρίως χαμηλή χορτολιβαδική έκταση.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Κανδάνου-Σελίνου, Αντώνη Περράκη, ζητήθηκε από παραθεριστές που βρίσκονται στην περιοχή κοντά στο Κεδρόδασος, να εγκαταλείψουν το σημείο για προληπτικούς λόγους.

Στο σημείο επιχειρούν 63 πυροσβέστες με 20 οχήματα ενώ από αέρος συμμετέχουν στην κατάσβεση δύο ελικόπτερα και δύο αεροσκάφη.

Σύμφωνα με μαρτυρίες από την περιοχή, τις οποίες μεταδίδει το zarpanews, η φωτιά έκαψε σπίτια στους οικισμούς Παπαδιανά και Μανατιανά της ευρύτερης περιοχής, χωρίς να απειλήσει ανθρώπινες ζωές.

Η Πυροσβεστική δεν επιβεβαιώνει μέχρι στιγμής τις πληροφορίες αυτές.

Παράλληλα νωρίτερα είχε ξεκινήσει και η εκκένωση οικισμού στο χωριό Σκλαβοπούλα και στους παράλληλους, με διάσπαρτα σπίτια στην περιοχή.

Το μέτωπο έχει μετατεθεί από την άλλη πλευρά της πλαγιάς με κατεύθυνση στα δυτικά, προς το Κεδρόδασος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ