ΕΛΛΑΔΑ

Το προσφυγικό «ύψωσε συρματόπλεγμα» σε Μπουτάρη, Άνθιμο και Σεραφείμ

Το προσφυγικό «ύψωσε συρματόπλεγμα» σε Μπουτάρη, Άνθιμο και Σεραφείμ
Eurokinissi/Phasma/Α.Μιχαηλίδης

Το προσφυγικό «ύψωσε συρματόπλεγμα» ανάμεσα στο δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη και στους μητροπολίτες Θεσσαλονίκης και Πειραιώς.

Αφορμή για την αντίδραση των μητροπολιτών στάθηκαν οι δηλώσεις του Γιάννη Μπουτάρη, από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου, ότι, ο «Σεραφείμ είναι για ξύλο» και ο «Άνθιμος είναι ακραίων αντιλήψεων».

Και οι δύο ιεράρχες με τη ρομφαία του λόγου τους έδωσαν αιχμηρή απάντηση τστον κ. Μπουτάρη.

Αναλυτικότερα, η δήλωση του δημάρχου ότι ο «Σεραφείμ χρειάζεται ξύλο», προκάλεσε την αντίδραση του Μητροπολίτη Πειραιώς, ο οποίος απάντησε ότι ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης «δεν ανέχεται την κριτική και η δημοκρατική του ευαισθησία εμπεριέχει και το ξυλοκόπημα των αντιφρονούντων».

Σεραφείμ: Να μετανοήσει ο Μπουτάρης εν' όψει της Σαρακοστής

SERAFEIM

Πηγή: Eurokinissi/Χρήστος Μπόνης

«Τόσο πολύ σέβεται την ελευθερία έκφρασης των συνανθρώπων του και τις διακηρυγμένες αρχές των κομμάτων που τον στήριξαν», αναφέρει χαρακτηριστικά ο μητροπολίτης Πειραιώς σε μακροσκελή ανακοίνωση που εξέδωσε, καλώντας το δήμαρχο Θεσσαλονίκης να μετανοήσει εν’ όψει της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής.

Ο Μητροπολίτης Πειραιώς θεωρεί, ότι η επίθεση προς το πρόσωπό του είναι εκδικητική καθώς είχε ζητήσει εγγράφως από την Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους την απομάκρυνσή του από τη θέση του προέδρου της Αγιορείτικης Εστίας.

Επίσης, ο μητροπολίτης Πειραιώς θεωρεί ότι δικαιώνεται και ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος για την εκδήλωση «Μένουμε Χριστιανοί, μένουμε Έλληνες», που διοργάνωσε με χριστιανικά σωματεία καθώς όπως είπε χαρακτηριστικά, έκρουσαν τον κώδωνα για τον άκρατο εποικισμό της Ευρώπης και της χώρας μας από μουσουλμανικούς πληθυσμούς.

Άνθιμος: Ο Μπουτάρης είναι δήμαρχος για μιάμιση θητεία

Απάντηση όμως έδωσε στο Γιάννη Μπουτάρη και ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος ο οποίος στην ιστοσελίδα karfitsa.gr απάντησε στους χαρακτηρισμούς ότι είναι «ακραίων αντιλήψεων».

«Είναι βλακεία αυτό που είπε ο Μπουτάρης. Ο κ. Μπουτάρης είναι δήμαρχος για μιάμιση θητεία. Εμένα ο Θεός με αξίωσε 52 χρόνια στη Θράκη και στη Μακεδονία να κάνω αυτό που είναι δυνατό και εφικτό για να υπηρετήσουμε ανθρώπους. Καλό είναι ο κ. Μπουτάρης να μην ομιλεί και να μην εκφράζεται έτσι ούτε για τον Μητροπολίτη Πειραιώς» είπε με νόημα ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ