ΕΛΛΑΔΑ

Yπ. Υγείας: Έξι τελικά τα κρούσματα κορωνοϊού στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου»

Yπ. Υγείας: Έξι τελικά τα κρούσματα κορωνοϊού στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου»
Φωτογραφία αρχείου INTIME NEWS/ ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Για έξι υγειονομικούς εργαζομένους του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «Παπαγεωργίου», που διαγνώστηκαν θετικοί στον κορωνοϊό SARS-CoV-2, κάνουν λόγο πηγές του υπουργείου Υγείας.

Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, σύμφωνα με την εγκύκλιο που έχει αποσταλεί σε όλες τις υγειονομικές δομές της χώρας (Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, ΤΟΜΥ), έπειτα από εντολή του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, κάθε εργαζόμενος στο Ε.Σ.Υ. υποβάλλεται υποχρεωτικά σε μοριακό έλεγχο (PCR) μόλις επιστρέψει από κανονική άδεια.

«Αυτό έγινε και στη συγκεκριμένη περίπτωση», υπογραμμίζεται, με τις ίδιες πηγές να επισημαίνουν πως οι υγειονομικοί υπάλληλοι προσήλθαν στο νοσοκομείο τηρώντας όλα τα μέτρα ατομικής προστασίας, έγινε η δειγματοληψία σύμφωνα με το πρωτόκολλο και παρέμειναν στο χώρο του νοσοκομείου ώσπου να βγει το αποτέλεσμα (τέσσερις ώρες), οπότε αποχώρησαν και τέθηκαν σε κατ' οίκον περιορισμό.

«Η επίμονη προσπάθεια των γνωστών εμπόρων fake news να "κερδίσουν" λίγη δημοσιότητα πανικοβάλλοντας τους συμπολίτες μας, πέφτει για μία ακόμη φορά στο κενό», καταλήγουν οι πηγές του υπουργείου Υγείας.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, έκανε λόγο για εννέα εργαζομένους θετικούς στη νόσο Covid-19, οι οποίοι συνέχισαν να δουλεύουν στο νοσοκομείο μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα, γεγονός που προκαλεί ανησυχία για το αν και κατά πόσον έχουν μεταδώσει τον ιό σε άλλα άτομα. Σϋμφωνα με τον κ. Γιαννάκο, μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου, 50 υγειονομικοί υπάλληλοι σε όλη τη χώρα διαγνώστηκαν θετικοί στον κορωνοϊό.

«Καλπάζει» η διασπορά στη χώρα - Στους 228 οι νεκροί

Πάνω από 200 είναι για ακόμη μια ημέρα ο αριθμός των κρουσμάτων από κορωνοϊό στη χώρα μας. Συγκεκριμένα, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 217 νέα, εκ των οποίων τα 15 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 7.075, εκ των οποίων το 55.2% αφορά άνδρες.

Τα 1.667 (23.6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 3353 (47.4%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Ακόμη 24 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 63 ετών. 8 (33.3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 50.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 136 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 2 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 228 θανάτους συνολικά στη χώρα. 79 (34.6%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 77 έτη και το 95.6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ