ΕΛΛΑΔΑ

Αγρότες: Έκλεισαν ξανά τον Προμαχώνα

Αγρότες: Έκλεισαν ξανά τον Προμαχώνα
Μπλόκο αγροτών στον Προμαχώνα (φωτογραφία αρχείου) Eurokinissi

Έκλεισαν ξανά το τελωνείο του Προμαχώνα οι αγρότες που έχουν παρατάξει τα τρακτέρ τους στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα.

Την απόφαση για τον νέο αποκλεισμό του τελωνίου έλαβε η γενική συνέλευση των συμμετεχόντων στο μπλόκο που βρίσκεται στο σημείο για περισσότερες από 35 ημέρες.

Όπως τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ το μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής του μπλόκου Στέργιος Λιτός "το τελωνείο επί ελληνικού εδάφους έκλεισε στις 2.30 το μεσημέρι για τα φορτηγά και τις νταλίκες" και πρόσθεσε "αποφασίσαμε ομόφωνα ότι δεν φεύγουμε από το μπλόκο, παραμένουμε στη θέση μας.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα το πρωί, οπότε και οι αγρότες είχαν ανοίξει τον δρόμο, δημιουργήθηκε "διάσπαση" στο μέτωπο των αγροτών, καθώς κάποιοι από αυτούς αποφάσισαν να αποχωρήσουν από το μπλόκο.

Οι αγρότες της χώρας έχουν αποφασίσει να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους μετά τις δύο άκαρπες συναντήσεις με τον πρωθυπουργό, και την Παρασκευή αποφασίζουν για την μορφή που θα έχει ο αγώνας τους από εδώ και πέρα. Το μεσημέρι τα τρακτέρ των μπλόκων της Μακεδονίας εισέβαλαν στη Θεσσαλονίκη, όπου οι αγρότες έκαναν συλλαλητήριο μπροστά από το υπουργείο Μακεδονίας Θράκης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ