ΕΛΛΑΔΑ

Τι απαντά ο Μαγιορκίνης για τις καταγγελίες Ξανθού σε σχέση με ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο

Τι απαντά ο Μαγιορκίνης για τις καταγγελίες Ξανθού σε σχέση με ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο
ΙΝΤΙΜΕ

«Παραιτήθηκα ακριβώς για να μην υπάρχει καν η υπόνοια περί σύγκρουσης συμφερόντων» είπε ο Γκίκας Μαγιορκίνης, σχετικά με το ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο που εμπλέκεται το όνομα του και έχει ανατεθεί ο έλεγχος των δειγμάτων κορωνοϊού. 

Ο επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Υγιεινής και Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, μιλώντας στο ethnos.gr αποσαφηνίζει ότι με δική του πρωτοβουλία παραιτήθηκε από το ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο, όταν του ανατέθηκε να εκπροσωπεί την επιτροπή για τον κορωνοϊό, ακριβώς για να μην υπάρξουν σκέψεις περί σύγκρουσης συμφερόντων.

Όπως αναφέρει ο κ. Μαγιορκίνης: «Με το που μου προτάθηκε να εκπροσωπώ την Επιτροπή περί τα τέλη Αυγούστου, διέκοψα κάθε συνεργασία με το συγκεκριμένο κέντρο. Απλώς είχε ξεχαστεί το όνομά μου στην ιστοσελίδα το οποίο και αφαιρέθηκε λίγο μετά. Από τότε που έγινα εκπρόσωπος δεν έχω καμία σχέση με το Κέντρο».

Ξανθός: Επίθεση κατά του Μαγιορκίνη, ζητά την παραίτησή του

Σημειώνεται ότι η 1η Υγειονομική Περιφέρεια με έγγραφό της προς όλα τα νοσοκομεία της Αθήνας ζητούσε να αποστέλλονται τα δείγματα για τα τεστ του κορωνοϊού στο συγκεκριμένο ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο.

«Δεν έχω καμία σχέση με την 1η Υγειονομική Περιφέρεια (ΥΠΕ) και ούτε γνώριζα καν ότι είχε ανατεθεί στο διαγνωστικό κέντρο ο εργαστηριακός έλεγχος των δειγμάτων. Άλλωστε λείπω εδώ και μέρες. Παραιτήθηκα ακριβώς για να μην υπάρχει καν η υπόνοια περί σύγκρουσης συμφερόντων, παρότι είμαι πανεπιστημιακός και έχω κάθε δικαίωμα να συνεργάζομαι με τον ιδιωτικό τομέα αφού το επιτρέπει ο νόμος» καταλήγει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ