ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: Κρούσμα στην Υπηρεσία Συντήρησης Μνημείων Ακροπόλεως

Κορωνοϊός: Κρούσμα στην Υπηρεσία Συντήρησης Μνημείων Ακροπόλεως
Φωτογραφία αρχείου ΙΝΤΙΜΕ NEWS / ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΙΑΚΟΣ

Οι εργαζόμενοι στην Υπηρεσία Συντήρησης Μνημείων Ακροπόλεως (ΥΣΜΑ) δεν θα προσέλθουν αύριο, Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου, στην εργασία τους λόγω κρούσματος κορωνοϊού.

Όπως ενημερώνει με ανακοίνωσή του το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, «δεδομένου ότι προ ολίγου διεγνώσθη θετικός στον covid-19 εργαζόμενος στην Υπηρεσία Συντήρησης Μνημείων Ακροπόλεως (ΥΣΜΑ), ο οποίος φέρεται να έχει έλθει σε επαφή με πολλούς συναδέλφους του της ίδιας υπηρεσιακής μονάδας, με εντολή της υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνας Μενδώνη, οι εργαζόμενοι στην ΥΣΜΑ αύριο, Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου τ.έ., δεν θα προσέλθουν στην εργασία τους».

«Εντός της αύριον η προϊσταμένη της ΥΣΜΑ θα λάβει οδηγίες για τον περαιτέρω χειρισμό σύμφωνα με τις εγκυκλίους του υπουργείου Εσωτερικών και του ΕΟΔΥ», καταλήγει η ίδια ανακοίνωση.

Τα τελευταία στοιχεία

Συνολικά 453 νέα κρούσματα κορωνοϊού ανακοινώθηκαν σήμερα στη χώρα, εκ των οποίων τα 195 συνδέονται με γνωστές συρροές (τα 184 στο ΚΥΤ Καρά Τεπέ) και 25 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται έτσι στα 15.595, εκ των οποίων το 55.8% άνδρες.

Τα 2.618 (16.8%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 6.592 (42.3%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Συνολικά 79 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. Οι 24 (30.4%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 87.3%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 181 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ